Početna Sport Lalatović: Moji igrači su heroji Novog Sada

Lalatović: Moji igrači su heroji Novog Sada

0

Posle pobede njegovog tima protiv “Partizana”, šef stručnog štaba “Vojvodine” Nenad Lalatović izjavio je da su crveno-beli trijumfovali snagom svog kolektiva.

“Vojvodina” je sinoć pobedila “Partizan” rezultatom 1:0 (1:0), u derbiju poslednjeg kola Super lige Srbije.

– Za 90 minuta “Partizan” nije imao nijednu stopostotnu šansu, mada nismo ni mi imali Bog zna kakve. “Partizan” ima jako dobar tim i dobre pojedince, koji u svakom trenutku jednim potezom mogu da reše utakmicu. Međutim, danas je pobedio naš kolektiv i želja mojih igrača da pokažu da su s pravom tu gde jesu. Oni su heroji Novog Sada i najzaslužniji za ovu sjajnu sezonu, jer oni su uspeli da se kvalifikuju u finale Kupa i izađu u Evropu. Ko god da je trener, to ne može da se desi bez tako sjajnih momaka – izjavio je Lalatović.

On se zahvalio navijačima “stare dame” na podršci koju su pružili igračima.

– Hvala našim navijačima, koji su bili naš 12. igrač. Jako mi je žao što u sredu neće doći u Niš da nas bodre, jer smatram da će nam tamo biti izuzetno potrebni. Niš je “Partizanov” grad i ići ćemo u grotlo njihovih navijača. Njih će biti oko 15.000, a mi ćemo biti sami, ali probaćemo da donesemo taj trofej u Novi Sad. Biće teško, ali nadam se da ćemo uspeti. Na teškim utakmicama se pokazuje koliko si hrabar, a ja verujem da ćemo to i pokazati – rekao je Lalatović.

Sinoć na meču, on je često bio izložen uvredama koje su mu upućivali navijači “Partizana”. Smatra da nijednim gestom nije zaslužio uvrede koje mu se upućuju.

– Oni samo u mene gledaju i od prvog do poslednjeg minuta im je poenta samo to da mene vređaju i pobede. Uopšte ne znaju da igraju protiv “Vojvodine”, već misle da igraju protiv mene. Sasvim normalno sam se ponašao i nisam bio nekulturan. Čime sam ja to izazvao i zaslužio? Time što ih pobedim? Na to imam pravo. Nisam kriv što me ne vole. Ni ja ne volim njih. Ne mrzim ih, ali iskreno, ne volim ih. Volim kad ih pobedim i uživam u tome – naveo je Lalatović.

Šef stručnog štaba “Vojvodine” smatra da nije adekvatno zaštićen:

– Pošto sam ja u pitanju, nema veze što se čuju uvrede. Ako sudija prekine utakmicu kad vređaju nekog drugog, zašto je ne prekine kad vređaju mene? Smatram da sam zaslužio da se to desi kad me ceo stadion vređa, zbog svega što sam dao srpskom fudbalu.

U finalu Kupa Srbije, “Vojvodina” će u sredu od 19 časova u Nišu ponovo igrati protiv “Partizana”.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina