Početna Sport Lalatović nakon poraza od Zvezde: Igrali smo koliko smo mogli

Lalatović nakon poraza od Zvezde: Igrali smo koliko smo mogli

0

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović nakon poraza od Crvene zvezde, izjavio je da nema šta da zameri svojim igračima i da su igrali onoliko koliko su mogli.

Vojvodina je juče poražena od Crvene zvezde rezultatom 2:0 (1:0), u derbiju 22. kola Super lige Srbije.

“Čestitam obema ekipama na fer i korektnoj igri, a mom prijatelju Dejanu Stankoviću na debiju na Marakani i zasluženoj pobedi. Ovo je velika pobeda, kako za njega, tako i za Crvenu zvezdu. Mojim igračima apsolutno nemam šta da zamerim. Na Marakanu smo došli da se nadigravamo sa Crvenom zvezdom i čak smo želeli da izvršimo taj visoki presing i probamo da napadnemo njihovu zadnju liniju, barem onoliko koliko nam je to Zvezda dozvoljavala”, kaže Lalatović.

Prema njegovim rečima, Voša je dosta naivno došla u rezultatski zaostatak.

“Crvena zvezda je u nekim segmentima igre u prvom poluvremenu bila dominantnija i bolja, ali mislim da smo se i mi sasvim korektno pokazali. Nesrećno smo primili gol, iz našeg poseda i posle centaršuta sa leve strane, kada moj igrač nije izbio loptu zato što nije bio postavljen kako treba, pa je Ben postigao pogodak. U 45. minutu, imali smo lepu šansu preko Đuričina, kada je Topić odigrao sjajan pas iza leđa Rodiću. Tada smo mogli da se vratimo u utakmicu, ali nismo uspeli, jer je lopta prošla pored same stative”, ističe Lalatović.

Zbog isključenja Miodraga Gemovića, Vojvodina je utakmicu završila sa desetoricom igrača na terenu.

“U drugom poluvremenu, do isključenja Gemovića, mislim da smo sasvim korektno parirali Crvenoj zvezdi i da je tokom tih 15-20 minuta viđena egal utakmica. Posle toga, Crvena zvezda je preuzela inicijativu i primili smo gol sa 30-35 metara, što ne sme da se desi, a tada je utakmica već bila završena. Ipak, raduje me to što se, čak i sa igračem manje, nijednog trenutka nismo povukli. Tri-četiri puta smo lepo izašli u presing i oduzeli loptu, imali neke polušanse, ali Crvena zvezda je ipak zasluženo pobedila. Vidi se da Deksa jako dobro radi svoj posao, a u prvi tim je gurnuo nekoliko mladih igrača, koji mu to vraćaju na najbolji mogući način”, napominje Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine se zahvalio navijačima “stare dame” na tome što su podržali tim u Beogradu.

“Žao mi je što nismo uspeli da postignemo barem jedan pogodak, ali moram da kažem da sam sasvim zadovoljan igrom svog tima na Marakani, jer igrali smo onoliko koliko smo mogli. Imamo tri derbija za devet dana, a ovo je bio prvi. Već u sredu igramo protiv Radničkog iz Niša, a u nedelju protiv Voždovca. Stvarno imamo paklen raspored i zato ovu utakmicu ostavljam iza sebe, te se okrećem sredi i velikom derbiju protiv Radničkog”, rekao je Lalatović.

Utakmica između Vojvodine i Radničkog u okviru 23. kola Super lige Srbije igraće se u sredu na “Karađorđu”, sa početkom u 18 časova.

Izvor: 021
Foto: Printscreen