Početna Party Time Nick Mason’s Saucerful of Secrets i rani radovi Pink Floyda posebno iznenađenje...

Nick Mason’s Saucerful of Secrets i rani radovi Pink Floyda posebno iznenađenje jubilarnog INmusic festivala #15!

0

Legendarni Nick Mason, osnivač, autor, bubnjar i najdugovečniji član velikih Pink Floyd sa supergrupom Nick Manson’s Saucerful of Secrets na najprestižnije svetske pozornice vraća revolucionarni zvuk ranih albuma Pink Floyda, benda koji je promenio tok muzičke istorije.

Stvorivši jedinstven i neponovljiv zvuk Pink Floyda koji se najčešće opisuje kao artrock ili progressive rock, Nick Mason je s kolegama iz benda, Rogerom Watersom, Davidom Gilmourom, Richardom Wrightom i Sydom Barrettom postao muzički. Uticaj Pink Floyda je ogroman, a neka od najvećih imena inspisiranih Pink Floydima su David Bowie, U2, Queen, Radiohead, Kraftwerk, Tool, Nine Inch Nails, The Smashing Pumpkins itd.

Nick Mason se odlučio za punokrvni povratak na scenu nakon nastupa u sklopu humanitarnog Live 8 koncerta koji je 2005. godine poslednji put okupio sve živuće članove Pink Floyda. Za razliku od bendovskih kolega Davida Gilmoura i Rogera Watersa čije se ekstenzivne turneje fokusiraju na kasnije radove Pink Floyda, njihove solo radove te izabrane klasike iz rane faze Pink Floyda, Nick Mason’s Saucerful of Secrets vraća se najinovativnijoj fazi Pink Floyda te donosi koncertnu interpretaciju albuma od The Piper at the Gates of Dawn do Obscured by Clouds izvodeći isključivo pesme Pink Floyda.

S obzirom da se radi o preseku od sedam albuma Pink Floyda od ukupno 15 studijskih izdanja, Nick Mason publici nudi najekstenzivnije koncertno iskustvo jednog od najznačajnijih i najvećih rock bendova svih vremena. Rečima samog Nicka Masona, Saucerful of Secrets njegovo je vraćanje omiljenim pesmama na koje je ponosan. U novom projektu, u želji da „uhvati duh vremena“, Nick Mason okuplja vrhunske muzičare u supergrupu, kao što su Gary Kemp (Spandau Ballet), Guy Pratt (basista Pink Floyda nakon Watersa), Lee Harris (IanDury & the Blockheads) i Dom Beken (The Orb, Transit Kings) koji autentično i vitalno reinterpretiraju najizazovnije, najproduktivnije i najinventivnije godine Pink Floyda.

U junu 2020. Nick Mason’s Saucerful of Secrets dolazi i na glavnu pozornicu INmusic festivala #15, čime će i regionalna publika imati prilike čuti retko izvođene klasike Pink Floyda i zakoračiti u muzičku eru, ovekovečenu kultnim koncertnim filmom “Pink Floyd: Live at Pompeii”, koja je oblikovala i usmerila čitave generacije muzičara i publike.

Autor: Žikica Milošević
Foto: Promo