Početna Sport Liga nacija u odbojci od 31. maja do 2. juna na Spensu

Liga nacija u odbojci od 31. maja do 2. juna na Spensu

0

Liga nacija u muškoj odbojci koja je u kalendaru Svetske odbojkaške federacije, po prvi put u novom formatu dolazi u Novi Sad i održaće se od 31. maja do 2. juna u velikoj dvorani Spensa.

Na turniru će, pored reprezentacije Srbije učestvovati i reprezentacije Francuske, Rusije i Japana.

Predstojeće takmičenje najavili su pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić i sportski direktor Odbojkaškog kluba Vojvodina Slobodan Boškan.

Vladimir Batez je izrazio zadovoljstvo što je uz podršku Pokrajine, Grada Novog Sada, Odbojkaškog saveza Srbije – Liga nacija vraćena u Novi Sad.

“Odbojka za Novi Sad ima poseban značaj. Ako je u nekom sportu naš grad prepoznatljiv kao sportski brend – to je sigurno odbojka”, naglasio je Batez i dodao da je Odbojkaški klub Vojvodina najtrofejniji sportski kolektiv, ne samo u Novom Sadu, nego i u celoj Vojvodini, koji je dao veliki broj reprezentativaca, osvajača olimpijskih, svetskih i evropskih odličja.

Kako je Batez naveo, Novosađani će imati priliku da na izvanrednom turniru, gde će osim naše reprezentacije, koja je na poslednjih šest svetskih prvenstava igrala pet puta u polufinalu i osvojila dve medalje, vide i dve odbojkaške velesile, vrhunske reprezentacije Francuske i Rusije, kao i uvek atraktivnu reprezentaciju Japana.

Batez je najavio i da će u okviru ovog događaja biti održan i turnir Balkan kids, koji će okupiti najmlađe odbojkaše i odbojkašice iz šest zemalja članica Balkanske odbojkaške federacija. Planirano je da taj turnir bude održan u subotu, 1. juna, u maloj dvorani Spensa.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić je naveo da u okviru tog takmičenja, igrači iz svih selekcija tokom 30 dana moraju da odigraju 15 utakmica, što je dosta naporno, jer praktično putuju sa kontinenta na kontinent. “Liga nacija je veliki turnir izdržljivosti, i za svako poštovanje su napori svih igrača u svim selekcijama da prikažu što bolju odbojku”, kazao je Gajić.

Sportski direktor Odbojkaškog kluba Vojvodina Slobodan Boškan je naveo da su kriterijumi i standardi koje je postavila Svetska odbojkaška federacija za organizovanje ovog turnira veoma visoki, što je bio dodatni izazov za Odbojkaški klub Vojvodina.

Izvor: 021
Foto: Pixabay