Početna Crna hronika Osumnjičen za trostruko ubistvo na Telepu priznao zločin

Osumnjičen za trostruko ubistvo na Telepu priznao zločin

Goran Janković (37), koji je juče uhapšen zbog sumnje da je prošlog petka u porodičnoj kući na Telepu ubio ženu Mirjanu, taštu Nadu i tasta Branislava Pajića, priznao je zločin na saslušanju u policiji.

Kako javlja Kurir, Janković tokom saslušanja nije pokazao kajanje.

“Iznervirao sam se kada me je žena 11. maja prijavila za nasilje. Nisam nikako mogao da se pomirim s tim, pa sam počeo i da pijem. Noć pre zločina proveo sam u kafani. Kući sam se vratio oko četiri sata ujutru, a probudio sam se oko pola šest. Nešto mi je kvrcnulo u glavi i rešio sam da odem kod žene u nameri da joj se osvetim”, rekao je na saslušanju Janković, a prenosi Kurir.

On je priznao da je tasta i taštu ubio macolom, a da je ženu prvo pretukao i davio.

“Sav bes sam iskalio na nju”, dodao je.

Takođe, rekao je i da se svesno krio i da nije imao nameru da se preda policiji.

“Razmišljao sam kako da pređem granicu. To mi je bio cilj. Hteo sam da se sklonim odavde i da se saberem”, navodno je izjavio Janković posle hapšenja.

Goran Janković uhapšen je juče nakon trodnevne potrage, a krio se na jednom brodu na Dunavu. Kod njega je navodno pronađen i nož, a tokom hapšenja nije pružao otpor.

Jedan od svedoka ispričao je za 021 da su policajci napravili blokadu, levak kod bivšeg Brodogradilišta i kasarne mornarice.

“Pripadnici MUP-a su od jutros bili na Ribarskom ostrvu i okolini. Kada smo dolazili jutros video sam i da su napravili tzv. “levak” kod bivšeg Brodogradilišta i kasarne mornarice. Videli smo ih svuda po Ribarskom ostrvu i kako šetaju po Šodrošu, zavirivali su u svaki žbun, kuću i dvorište, a nama su pokazivali fotografije osumnjičenog i pitali da li smo ga videli. Negde oko 11:30 smo videli da svi trče ka jednom od šumaraka. Iz njega je izletelo desetak pripadnika žandarmerije, nosili su nekog čoveka i ubacili ga u maricu. Komšija koji je bio bliže je u tom mladiću prepoznao osobu sa fotografije koju su nam prethodno pokazivali”, rekao je juče svedok hapšenja za 021.rs.

Policajci su još u nedelju uveče oko 23 časa dobili dojavu od jedne Novosađanke da se Janković nalazi blizu Ribarskog ostrva, pa su cele noći patrolirali tim delom Limana 4. Potragu su intenzivnije nastavili sutradan, a najverovatnije je njegovom hapšenju kumovala neopreznost – naime, lađari su dok je još bio mrak, videli uključen televizor, a znaju da vlasnik tog broda ne običava da noći na brodu. Kad su ga pozvali, potvrdio im je da nije na brodu, pa je odmah obaveštena policija.

Izvor: 021, Kurir
Foto: Pixabay