Početna Crna hronika Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo na Telepu

Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo na Telepu

Novosadska policija je nešto posle 11:30 časova nedaleko od Brodogradilišta uhapsila Gorana Jankovića osumnjičenog za trostruko ubistvo na Telepu u petak.

U novosadskoj policiji su za 021.rs potvrdili da je begunac uhvaćen posle tri dana potrage u kojoj su učestvovali svi sektori Minsitarstva unutrašnjih poslova.

Prema navodima svedoka, hapšenje se dogodilo nedaleko od Bordogradilišta, a Ribarsko ostrvo i okolina bili su prepuni žanadrmerije i policije naoružane dugim cevima. Prema navodima svedoka, hapšenje se dogodilo u tzv “Matijevićevoj šumi” iza restorana “Piknik”,a on je bio u jednom od čamaca privezanih uz obalu.

Za sada nije saopšteno gde se begunac tačno nalazio i šta je radio proteklih dana, a policija i žandarmerija su proteklog vikenda stalno češljali obalu Dunava od Novog Sada do posle Futoga.

U policiji su naveli i da je osumnjičenom Jankoviću (37) određen pritvor do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu za teško ubisto biti sproveden na saslušanje u okružno tužilaštvo.

Svedok hapšenja za 021.rs navodi da je Janković uhapšen u crnoj jakni i crnim farmericama, nakon što su celo pre podne pripadnici policije i žandarmerije pretraživali Šodroš i Ribarsko ostrvo.

“Pripadnici MUP-a su od jutros bili ovde na Ribarskom ostrvu i okolini. Kada smo dolazili jutros video sam i da su napravili blokadu, levak kod bivšeg Brodogradilišta i Kasarne Moranrice. Videli smo ih svuda po Ribarskom ostrvu i kako šetaju po Šodrošu, zavirivali su po svakom žbunu, kući i drvorištu, a nama su pokazivali fotografije osumnjičenog i pitali da li smo ga videli. Negde oko 11:30 časova smo videli da svi trče ka jednom od šumaraka i bukvalno je 10 pripadnika žandarmerije nosilo čoveka i ubacili su ga u maricu. Komšija koji je bio bliži je u tom mladiću prepoznao osobu sa fotografije koju su nam prethodno pokazivali”, kaže svedok za 021.rs

Ovaj očevidac je za novosadski informativni portal naveo i da su od policajca čuli da se begunac krio uz obalu Dunava u zašumljenim delovima prethodnih dana i da su ga polako uhvatili u klopku i da nije više imao gde da se krije.

Podsetimo da su u petak ujutro u porodičnoj kući na Telepu pronađena tela supruge Gorana Jankovića, Mirjane (32) i njenih roditelja Branislava (63) i Nade (57) Pajić, dok su u kući i dalje živi bili njegovi maloletni sinovi od 10 i tri godine. Njih je pronašao Mirjanin brat kojeg je prethodno pozvao jedna do dečaka, a deca se sad nalaze smeštena kod njega.

Dodajmo i da je 10. maja Mirjana prijavila supruga za nasilje u porodici, da se vratila u dom svojih roditelja sa decom i da je njemu 11. maja izrečena jednomesečna zabrana prilaska.

Izvor: 021
Foto: Pixabay