Početna Sport Luka Arsenić: Ostvarili smo pobedu nad ruskim prvacima, a pašće i Porto...

Luka Arsenić: Ostvarili smo pobedu nad ruskim prvacima, a pašće i Porto na Spensu

0

luka arsenic1

Rukometaši Vojvodine ostvarili su istorijsku pobedu u Ligi evropskih šampiona. U velikoj sali Spensa savladani su ruski prvaci Čehovski Medvedi (26:24). Utakmica će biti upisana u anale kluba, kao i svi igrači koji su toj pobedi dali svoj doprinos.
U velikom uspehu izdvojio se golman Luka Arsenić, koji je za sjajne odbrane nagrađivan aplauzima sa tribina.

Ovim uspehom šokirali smo i sami sebe. Malo se šalim, ali imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za utakmicu s Rusima posle dva poraza u Brestu. Moralo je da se vrati ono što smo propuštali u SEHA ligi i vratilo se u pravo vreme i na pravom mestu, u Novom Sadu, pred našim pristalicama. Obećavali smo pobedu i obećano ispunili“, zadovoljan je daroviti golman Arsenić.

Kako si se osećao posle te pobede?

Mnogo mi znači za samopouzdanje, jer više od pola godine nisam stao na gol. Čak sam bio i na tribinama, a nisam igrao ni u plej – ofu.

Kako si uspeo sve nedaće da prebrodiš i da se uspešno vratiš na veliku scenu?

Moja porodica i devojka su sve vreme bili uz mene i bodrili me. Verovao sam u sebe, naporno sam trenirao i evo me ponovo na golu. Sada je sve lepo krenulo i priželjkujem da se tako i nastavi. Treniramo dva puta dnevno, trener Nikola Marković je sada stalno sa nama i primeti se da nam je forma u usponu. Došli su i novi igrači, neophodno je vreme da se sve skocka, a jedva čekam da se moj brat Nikola oporavi.

Kako ocenjuješ partiju u duelu s ruskom prvakom?

Pivot Zoran Nikolić i levo krilo Filip Marjanović pružili su vrhunsku igru. Lepo se pokazao i mladi Milan Jovanović. Ma cela ekipa se maksimalno trudila. Moram reći da je odbrana dobila utakmicu, a u napadu je bilo grešaka, koje moramo da ispravljamo.

luka arsenic

Na trećoj godini si prava, ujedno imaš velike sportske obaveze, što nije lako uskladiti.

Trudim se koliko god mogu da što redovnije polažem ispite. Nije to lako s obzirom da često putujemo, zato nosim knjige sa sobom i učim u autobusu ili avionu.

Kako sarađuješ s kolegom golmanom Bojanom Perovićem, koji je ujedno i advokat?

Mnogo mi pomaže i u jednoj i u drugoj oblasti. Dosta smo slične građe i imamo skoro isti stil branjenja. Mnogo toga sam naučio od njega, sjajan je on čovek.

Očekivalo se da ćeš otići iz Vojvodine, ali si produžio ugovor?

Ostajem još godinu dana. Ne razumema mlade igrače koji po svaku cenu žele u inostranstvo. Ne treba preskakati po više stepenika, sve dođe u svoje vreme i na svoje mesto.

U četvrtak Vojvodina dočekuje Porto.

Ova pobeda je došla u pravom trenutku. Nismo euforični, ali jesmo zadovoljni. Dobijamo sve više samopozdanja. Verujem da će u narednom periodu sve biti lakše i da će Porto pasti na Spensu.

Autor: Dnevnik