Početna Sport Marko Nikolić: Tutula nam je prioritet broj jedan

Marko Nikolić: Tutula nam je prioritet broj jedan

0

ok-vojvodina,-odbojka_660x330

Odbojkaši “Vojvodine NS seme” prošli su preko “Ribnice” u polufinale plej-ofa, a za to im je trebalo dva meča i šest odigranih setova. Ligaški deo nadmetanja završili su crveno-beli sa sedam vezanih pobeda pa se nameće stav da su konačno dostigli željenu formu i da jurišaju ka ostvarenju ovosezonskih ciljeva. Primač servisa Marko Nikolić doveden je kao deo potencijalno šampionskog mozaika.

Da li ste zadovoljni dosadašnjim delom sezone?

– Smatram da smo sezonu otvorili odlično, osvajanjem Superkupa gde smo prikazali našu najbolju igru. Tokom lige se nismo mučili ni sa kim, izuzev u dva meča sa ‘Zvezdom’, donekle možda s Novim Pazarom u poslednjem međusobnom susretu gde je bilo 3:2, kada smo još bili pod utiskom Kupa, s tim što ta utakmica nije imala rezultatski značaj. Generalno sam zadovoljan, osim nastupom na finalnom turniru Kupa koji smo svi željno iščekivali i čije bi osvajanje bila dodatna injekcija pred plej-of. Tada je bilo tenzije, ali se sve vratilo u normalu. Odlični smo odigrali četvrtfinale s ‘Ribnicom’, a sada nam je ova pauza dobro došla jer smo stigli i da se odmorimo i da radimo na podizanju forme.

Šta očekujete u polufinalu s ‘Novim Pazarom’, rivalom koji ima visoke ambicije?

– Neću da pričam priču o najvišim ciljevima, dobro je poznato šta želimo. Imamo dogovor u klubu da idemo stepenik po stepenik, ne razmišljajući unapred i mislim da je tako najbolje. Spremamo se za ‘Novi Pazar’ koji je veoma kvalitetan, što je pokazao na našem poslednjem susretu. Ma koliko da smo bili nemotivisani, vodili su 2:0, a dobili smo 3:2. Bio je to težak meč, mi pod utiskom Kupa, njima nije igrao Radiša Stevanović, jedan od najboljih igrača, tako da će u polufinalu biti malo drugačije i s naše i s njihove strane. U Pazaru smo odigrali jedan od najboljih mečeva u sezoni i slavili smo 3:0, a u polufinalu nam je velika snaga to što igramo prve dve utakmice na našem terenu i pred našim navijačima. Biće i oni spremni i motivisani i tražiće šansu, tako da se maksimalno spremamo za te duele.

Koliko će vam značiti to što ste igrali u Ligi šampiona?

– Velika je stvar za svakog igrača nastup u Ligi šampiona i mislim da je to dosta korisno za sve nas. Pokazali smo se i van okvira Srbije i sakupili dodatno iskustvo i to može da bude veoma važno u ovom plej-ofu. Malo nam je falilo barem do plasmana u CEV kup što bi nam dodatno značilo, ali izostala je pobeda u Sloveniji, uprkos dobrom prvom setu, i završili smo evropsku priču, ali ogromno je iskustvo kada vam se s druge strane mreže nađu neki od najboljih evropskih igrača.

Dovedeni ste kao veliko pojačanje, kako ste zadovoljni vašim igrama u dosadašnjem delu sezone?

– Došao sam iz ‘Partizana’ gde sam imao svu slobodu u igri i trebalo mi je vremena za adaptaciju u ‘Vojvodini’. Ne govorim to u smislu da me je neko ovde pritiskao, ali mi je u Beogradu bilo komfornije. No, ‘Voša’ je klub velike tradicije i uvek s najvišim ciljevima. Početkom sezone sam zadovoljan, ali je usledio pad forme negde sredinom prvenstva. Nisam igrao kako umem i nisam zadovoljan, mada je to možda period adaptacije. Tada je zasluženo šansu dobijao mladi David Mehić i stvorila se zdrava konkurencija koja me je dodatno motivisal. Nadam se da ću do svoje vrhunske forme doći već u polufinalu plej – ofa jer sam u naponu igre već mesec dana.

Postoji li rezultatski pritisak sada kada se odlučuje o tituli?

– Na startu sezone nam je rečeno da je titula prioritet broj jedan. Pored svih ostalih takmičenja, titula treba da se vrati u Novi Sad. Pritisak ne postoji, ali mi igrači dobro znamo u kakvom klubu nastupamo. Sportska trema i blagi pritisak koji smo sami sebi nametnuli moraju da postoje jer da ih nema zašto bismo se uopšte bavili sportom.

Nikolić s ‘Vojvodinom’ ima ugovor do kraja sezone, ne razmišljao o narednoj sezoni jer je za to još rano.

– Zaista nisam razmišljao o nastavku karijere, iako je cilj svakog od nas da igramo u inostranstvu. S ‘Vošom’ imam ugovor do kraja sezone i sve je moguće jer postoji šansa da s ljudima iz kluba sednem na kraju sezone i dogovorimo se šta i kako dalje. Za sada razmišljam samo o plej-ofu.

Znači da postoji šansa da ostanete u Novom Sadu?

– Šansa uvek postoji, lepo mi je u Novom Sadu i zaista živim lepu godinu i na sportskom i na privatnom planu. Videćemo na kraju sezone, nikada nije rečeno da ne postoji šansa da ostanem.

Izvor: Dnevnik
Foto: OK Vojvodina / Facebook