Početna Gradske teme Počela izgradnja kanalizacione mreže u naselju Mali Beograd

Počela izgradnja kanalizacione mreže u naselju Mali Beograd

0

Izgradnja kanalizacije Mali Beograd (2)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa direktorom JP “Zavod za izgradnju grada” Dejanom Mandićem obišao naselje Mali Beograd koje pripada teritoriji Mesne zajednice “Vidovdansko naselje” u kojem su pre desetak dana počeli radovi na izgradnji kanalizacije sa ciljem rešavanja problema odvođenja otpadnih voda. JP “Zavod za izgradnju grada” je tokom 2014. godine izvelo radove na izgradnji 900 metara kanalizacione mreže u Ulici Živojina Ćuluma, čime su se stvorili preduslovi da navedene ulice podsliva “Glavna Klisa” dobiju kanalizaciju. Kanalizaciona mreža, koja se gradi u dužini od 5.840,93 metara, pripada podslivu “Glavna Klisa”, a ovaj podsliv ograničen je ulicama Nikanora Grujića i Mladena Leskovca na severu, Gazimestanske na jugu, Živojina Ćuluma na istoku i Temerinske ulice na zapadu.

Cilj nam je da se Grad ravnomerno razvija i prioritet je da svi delovi grada imaju jednak tretman i jednake uslove za život. Nadam se da ćemo u narednom mandatu završiti izgradnju kanalizacione mreže u celom Vidovdanskom naselju. Te investicije su veliki izazovi, ali na nama je da obezbedimo komunalnu infrastrukturu, i ubeđen sam da će građani prigradskih naselja biti zadovoljni onim što smo da sada uradili i što nastavljamo da radimo. Oni decenijama čekaju na kanalizaciju, a nalaze se na nekoliko kilometara od centra grada i plaćaju iste poreze kao i svi drugi. Mi aktivno radimo na tome da svi imaju ravnopravan tretman, i građni to uviđaju – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Izgradnja kanalizacije Mali Beograd (1)

Kanalizaciona mreža biće izgrađena u 30 ulica u naselju Mali Beograd: Malobeogradska, Prizrenska, Tri Dobra Junaka, KRAK 2 (Trasa paralelna sa Živojinom Ćulumom), Jovana Kosovca, Šišatovačka, Vrdnička, Aleksandra Nevskog, Marije Kiri, Laze Dunđerskog, Nikole Tanurdžića, Đorđa Kratovca, Miloša Pocerca, Milenka Stojkovića, Koče Vasiljevića, Sofije Vujić, Nova 5, Nova 8, Nova 9, Nova 11, Nova 12, Nova 13, Nova 14, Nova 17, Nova 18, Nova 19, Nova 20, Nova 21, Nova 22.

Prema rečima direktora JP “Zavod za izgradnju grada” Dejana Mandića preko 300 domaćinstava biće priključeno na kanalizacionu mrežu. Ugovorena vrednost ove investicije iznosi 42.055.384,89 dinara, izvođač radova je GP “Graditelj NS” DOO, a predviđeno je da radovi budu završeni u roku od 140 kalendarskih dana.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad