Početna Sport Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u Novom Sadu

Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u Novom Sadu

Ovog vikenda Novi Sad je domaćin ritmičkim gimnastičarkama iz 20 zemalja Evrope i sveta. VIII međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici “Trofej Novog Sada 2019” održaće se 23. i 24. marta u velikoj sali Spensa.

Ovo takmičenje je već godinama po broju prijavljenih učesnika najveće u ovom delu Evrope. Ove godine Novi Sad će ugostiti oko hiljadu učesnika turnira preko 500 gimnastičarki, od čega više od 400 u individualnom programu, 30 sportskih sudija, brojne trenere, šefove delegacija i druge goste.

Organizator ovog događaja je Klub ritmičke gimnastike “Ritmika” iz Novog Sada. Iz organizacionog odbora ističu da su izuzetno ponosni što će i ove godine ugostiti rekordan broj učesnika iz 54 kluba iz Rusije, Belorusije, Kine, Tunisa, Rumunije, Izraela, Italije, Ukrajine, Švajcarske, Grčke, Turske, Moldavije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Turnir je i ove godine kao manifestacija od značaja za grad podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada

Takmičenja se održavaju u individualnim i grupnim vežbama u subotu od 9 do 20 i 30 časova i u nedelju od 8 i 30 do 21 časova. Takmičenje u individualnim vežbama A program za seniorke i juniorke na programu je u nedelju od 15 sati. U nedelju pre podne nastupaju mlađe kategorije, dok u subotu na teren izlaze takmičarke u B programu i ekipe u grupnim vežbama.

Apsolutna pobednica turnira osvojiće Trofej Novog Sada. Prošle godine pobedila je gimnastičarka iz Italije Kamila Ćentofanti, godinu dana pre nje takmičarka iz Rusije Anastasija Karakulova. I ove godine konkurencija u senorskom i juniorskom A programu je izuzetno velika i očekuju se vrhunski nastupi takmičarki.

Ulaz za publiku (istočna tribina) je i ove godine slobodan i organozatori pozivaju Novosađane da dođu na Spens, naročito u nedelju popodne kada će imati priliku da gledaju vrhunsku ritmičku gimnastiku, što na ovim prostorima mogu videti samo na “Trofeju Novog Sada”.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay