Početna Gradske teme Ovog petka građani će tokom protesta ići do zgrade RTV

Ovog petka građani će tokom protesta ići do zgrade RTV

Građani će ovog petka, 22. marta, protestnu šetnju pod parolom “Jedan od pet miliona” sprovesti do zgrade Radio-televizije Vojvodine, gde će se obratiti aktuelnom rukovodstvu.

Okupljanje je u 18 časova na platou Srpskog narodnog pozorišta, gde će se prisutnima obratiti novosadski glumac Milorad Kapor i novinar Srđan Škoro.

Ruta ovonedeljne šetnje uključuje odlazak do Varadinskog mosta Bulevarom Mihajla Pupina, skretanje na Kej žrtava racije i u Ulicu Maksima Gorkog. Deseta protestna šetnja biće završena kod zgrade RTV.

“Građanski protesti u Novom Sadu i drugim gradovima širom Srbije traju već više od tri meseca, a pokrenuti su u cilju smene aktuelne vlasti koju predvode Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka. Smena korumpiranog i nasilnog režima je preduslov za oslobađanje zarobljene države i društva u celini, a uloga medija u tom procesu je nezamenjiva. To pogotovo važi za javni medijski servis i zbog toga će učesnici protesta u petak još jednom podsetiti poslovodstvo i urednike u Radio-televiziji Vojvodine na njihovu zakonsku obavezu da građane informišu ‘istinito, nepristrasno, potpuno i blagovremeno'”, u skladu sa zakonom koji se svakodnevno krši, navode organizatori.

Protestnom skupu u Novom Sadu i ovog petka će se pridružiti novosadski studenti, koji se okupljaju kod fontane ispred studentskog doma “Slobodan Bajić” u 17 časova.

Inicijativa “Jedan o pet miliona” podseća i da je u toku borba studenata Medicinskog fakulteta protiv nametanja kandidata za dekana koji ne uvažava većinsku podršku ni studenata, ni profesora. Glavnu ulogu igra aktuelna vlast, a detalje sa jučerašnjeg protesta ispred Medicinskog fakulteta, sa obraćanjima studenata i profesorke, čitajte OVDE.

Izvor: 021
Foto: Pixabay