Početna Sport Miladin Purać novi predsednik Udruženja veterana FK Vojvodina

Miladin Purać novi predsednik Udruženja veterana FK Vojvodina

0

Miladin Purać novi je predsednik Udruženja veterana FK Vojvodina.

U pres sali stadiona “Karađorđe”, danas je održana redovna izborna sednica Skupštine Udruženja veterana FK Vojvodina.

Nakon što su usvojili izveštaj o radu Udruženja i finansijski izveštaj za period od 2018. do 2022. godine, članovi Skupštine su za novog predsednika Udruženja veterana FK Vojvodina izabrali Miladina Puraća, nekadašnjeg golmana “stare dame”.

On se zahvalio na poverenju i izboru za novog prvog čoveka Udruženja veterana.

“Iza nas je šest godina postojanja i rada Udruženja, a pred nama je obaveza da u budućem radu budemo uspešni kao u periodu dok je na mestu predsednika bio Vasa Pušibrk. U našoj Voši sam bitisao na razne načine, od pionira, pa do Udruženja veterana”, naglasio je Purać.

Članovi Skupštine takođe su jednoglasno usvojili predlog da na mesto sekretara Udruženja veterana bude reizabran Cvijan Savković, a da u novom sazivu Upravnog odbora, osim novog predsednika, budu još i Đorđe Vujkov, Vasa Pušibrk, Slobodan Jovanović i Mićo Vranješ.

Takođe, članovi Skupštine su za novog predsednika Nadzornog odbora Udruženja veterana izabrali Lasla Larinca, a osim njega, u ovom telu će kao članovi biti još i Svetozar Gatarić i Milan Grujić. Istovremeno, za novog predsednika Skupštine Udruženja veterana FK Vojvodina izabran je Milan Belić.

Izlagajući plan rada Udruženja veterana za naredne četiri godine, novoizabrani predsednik Miladin Purać je naglasio da ima mnogo toga što ovo udruženje može i treba da uradi.

“Pre svega, treba nastaviti sa postojećim aktivnostima humanitarnog rada, a tu mislim na finansijsku, pravnu i materijalnu pomoć zdravstveno i socijalno ugroženim veteranima, dok porodicama preminulih bivših igrača i članovima Sekcije veterana treba da pomažemo prilikom sahrana. Takođe, plan je da se napravi registar svih bivših igrača Vojvodine koji žive u Novom Sadu i okolini, a da se uspostave kontakti sa bivšim igračima koji su ostali da žive u inostranstvu, računajući i one koji su i dalje aktivni fudbaleri”, napominje Purać.

Dodao je da mu je namera i da se obeležavaju važni događaji i datumi iz istorije kluba, kao i da se pokrene inicijativa za osnivanje mini-lige veterana na teritoriji Vojvodine.

“Istovremeno, u planu je i promocija Sekcije kroz odigravanje prijateljskih utakmica širom Vojvodine, a i šire, zatim osnivanje muzeja FK Vojvodina i prikupljanje muzejske građe, uspostavljanje kontakta sa Arhivom Grada Novog Sada i Arhivom Vojvodine, organizovanje susreta i druženje sa porodicama preminulih veterana, izrada reklamnog materijala i izdavanje mini-monografije povodom 110 godina FK Vojvodina”, istakao je Purać.

Pred kraj sednice, članovi Skupštine su jednoglasno usvojili i predlog da dosadašnji predsednik Udruženja veterana Vasa Pušibrk bude proglašen za doživotnog počasnog predsednika Udruženja.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina