Početna Sport Milan Davidov: UO FK Vojvodina želeo je da privatizuje klub

Milan Davidov: UO FK Vojvodina želeo je da privatizuje klub

0

Davidov

Predsednik Skupštine FK Vojvodina Milan Davidov rekao je danas da članovi skupštine nisu tražili smenu uprave, već da su oni odluku o povlačenju doneli samostalno. Kako kaže, kamen spoticanja skupštinara i članova uprave nije bilo usklađivanje statuta sa Zakonom o sportu.

– Predlog novog statuta koji je predložio UO praktično bi od Skupštine napravio igračku u rukama Upravnog odbora. Takav statut predstavlja korak ka privatizaciji kluba. Nemam nikakav problem sa tim i zalažem se za to da se privatizuju svi klubovi, međutim, podloga za to još uvek ne postoji, jer nema Zakona o privatizaciji. Iz tog razloga, klub ne može da bude svojina samo jedne grupe ljudi, bez obzira na to da li je reč o sponzorima ili navijačima – rekao je Davidov.

On je kazao i da je teza da navijači preuzimaju klub maliciozna i služi da bi se javno mnjenje priklonilo samo jednoj strani.

– Mislim da se Upravni odbor ponašao malo detinjasto i prepotentno, poput deteta koje neće da se igra sa ostalom decom ukoliko nije sve po njegovom. Međutim, to je njihovo pravo i niko nema obavezu da finansira FK Vojvodina. Ja se slažem sa tim da onaj ko finansira kluba treba da ima ovlašćenje u rukovođenju – rekao je Davidov.

Izborna sednica Skupštine FK Vojvodina biće održana u sredu 21. decembra kada će biti izabran novi predsednik kluba, a do tada će na toj funkciji ostati Vojislav Gajić. Podsetimo, Vošini skupštinari u utorak nisu podržali predlog Upravnog odbora, usvojen je Statut predložen od 24 člana Skupštine, a nakon toga su usledile i ostavke.

Autor: 021.rs