Početna Sport Miloš Orbović: Sve je podređeno Prvenstvu Evrope u Poljskoj

Miloš Orbović: Sve je podređeno Prvenstvu Evrope u Poljskoj

0

MILOS ORBOVICPosle priprema u Beogradu, muška seniorska rukometna reprezentacija 1. januara došla je u Novi Sad. Trenira se u hali na Slanoj bari, a sve je podređeno Prvenstvu Evrope u Poljskoj, od 15. do 31. januara. Za dalji plasman NA EP u veoma jakoj grupi boriće se još Francuska, Poljska i Makednija.

Sve ide kako se samo poželeti može. Atmosfera među nama je odlična, što je jedan od uslova za uspeh. Treninzi su izuzetni i traju po dva sata. Čeka nas veliko takmičenje i svako od nas želi da se dokaže i na najlepši način reprezentujemo Srbiju – rekao je desni bek Miloš Orbović, inače igrač “Vojvodine”.

Rivali su veoma kvalitetni, da li možemo da se plasiramo u drugi krug?
– Naša grupa je, malo je reći, paklena. Međutim, smatram da možemo da prođemo u drugi krug, jer dalje idu tri prvplasirane ekipe. Iskreno, mi računamo na pobedu u duelu s Makedonijom, a prvu utakmicu igramo s domaćinom Poljskom, pa nas čekaju Francuzi. Mi smo tu da se borimo i spremni smo za to, bez obzira na ime rivala.

Iz “Vojvodine” ste ti, Stanković, Marjanović i Elezović koji je donedavno nosio crveno – beli dres. Dobro se poznajete i uigrani ste, što bi moglo da bude značajno za našu selekciju?
– To je dobro za nas i za naš klub. Međutim, iskreno nas trojica smo tu da malo zamenimo standardnije reprezentativce, što nam ne smeta. Elezović bi, po svemu, trebalo da ima veću minutažu.

Da li verujete da ćete biti potpuno spremni za izazove u Poljskoj?
– Svakodnevno imamo sastanke na kojima analiziramo ono što smo odradili na treninzima. Ispravljamo greške i analiziramo igre naših rivala. Bićemo spremni za Prvenstvo Evrope, a generalke pred put u Poljsku imaćemo u Mađarskoj, gde ćemo s tamošnjom reprezentacijom odigrati dve utakmice, 9.i 10. januara.

Izvor: Dnevnik
Foto: Tanjug