Početna Sport Miloš Orbović: Ubeđen sam da je titula naša

Miloš Orbović: Ubeđen sam da je titula naša

0

rk-vojvodina,-vosa,-rukomet,-sloga_660x330

Miloš Orbović, desni bek “Vojvodine”, deluje optimistično u svakom pogledu. Poraz u prvom kolu plej – ofa od “Metaloplastike” u Šapcu, peče ga i boli, ali kaže da je njegovim klupskim drugovima i njemu, to bio veliki nauk. Ne bez razloga, jer “Voša” želi da odbrani titulu prvaka, osvoji je peti put, a četvrti put uzastopno.

Taj poraz moramo da zaboravimo i gledamo napred. Imali smo sastanak s rukovodstvom kluba, ali i međusobno i mislim da je atmosfera u ekipi odlična. Jednostavno, znamo šta nam je činiti – počeo je priču Orbović.

Bekovi, koji nose igru, su prilično zakazali. Kako to tumačite?

– Ne da smo zakazali, nego smo bili katastrofalni. U toj utakmici prvi gol iz igre sam postigao tek u 59. minutu. Međutim, treniramo zaista pakleno, ispravljamo greške koje su uočene i verujem da ih više neće biti 28, nego mnogo manje. Ubeđen sam da će biti mnogo bolje u nastavku. To obećavam onima koji Vojvodinu vole.

Ni u Kupu protiv Sloge, iako ste pobedili, niste se mnogo proslavili?

– I to je istina, mada smo u drugom poluvremenu igrali bolje nego u prvom. Uostalom, bolje je što se to dogodilo u Kupu, nego da se desi u subotu, u nastavku plej – ofa.

Šta očekuješ?

– Mnogo bolju igru. Da završimo plej – of da, zajedno s ekipom, igram našu igru. Nemojte misliti da se opterećujem time. Naprotiv, odlično treniramo, imamo sve uslove, verujem u sebe i svoje saigrače. Ubeđen sam da ćemo ponovo podići šampionski pehar.

Šta je s reprezentacijom?

– Spiska još nema. Na mojoj pozicije je nekoliko dobrih igrača, ali očekujem poziv.

Ima li ponuda iz inostranstva?

– Ne bih o tome i ne znam još ništa. Neću s tim da se opterećujem. Želim, za sada, samo uspeh s ‘Vojvodinom’.

U subotu, u Beogradu, igrate u drugom kolu plej – ofa protiv Partizana. Šta očekuješ?

– Tu utakmicu, bez obzira na sve, moramo da dobijemo i onda ćemo razmišljati o ostalim duelima. ‘Partizan’ ima mladu i dosta kvalitetnu ekipu, željnu dokazivanja. Međutim, mi smo kvalitetniji i moramo pokazati da vredimo. Neka poraz u Šapcu ostane samo kao jedan loš dan. Mi ćemo odbraniti titulu – kategorično je rekao Orbović.

Izvor: RTV
Foto: RK Vojvodina