Početna Sport Miloš Vučević: Novi Sad je grad odbojke!

Miloš Vučević: Novi Sad je grad odbojke!

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući odbojkaške reprezentativce Srbije, članove stručnog štaba ipredstavnike Odbojkaškog saveza i tom prilikom rekao da je Novi Sad grad odbojke.

Po Vučevićevim rečima potpuno je normalno da se turnir Svetske lige održava u Novom Sadu – gradu koji je status odbojkaške prestonice Srbije potvrdio i činjenicom da je OK Vojvodina državni šampion, ali i činjenicom da se punih 20 godina u njemu odigravaju utakmice Svetske lige.

Siguran sam da će odbojkaši biti podržani na najbolji način od strane publike, za koju verujem da će dobro ispuniti tribine SPENS-a. Grad Novi Sad i Pokrajina su učinili sve da četiri odbojkaške reprezentacije imaju na SPENS-u najbolje moguće uslove za treniranje i odigravanje utakmica“, rekao je Vučević.

Iz budžeta grada izdvojeno je šest miliona dinara da bi na SPENS-u odbojkaši imali vrhunske uslove.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić zahvalio se gradonačelniku Vučeviću i Gradu Novom Sadu na podršci koju su pružili u organizaciji ovog turnira.

Sigurno je da ćemo imati veliku podršku navijača, jer Novosađani razumeju odbojku i ovo je pravo mesto sa koga krećemo u odbranu trofeja u Svetskoj ligi“, rekao je Gajić.

Reprezentativci su gradonačelniku poklonili uokviren dres sa brojem 20 što simbolično predstavlja 20 godina odigravanja Svetske lige u Novom Sadu, jer je prva utakmica odigrana u junu 1997. godine, zatim dres sa brojem 10 sa ispisanim prezimenom gradonačelnika i odbojkašku loptu koju su potpisali svi reprezentativci.

Na turniru Svetske lige koji traje do nedelje, na SPENS-u će pored reprezentacije Srbije nastupiti i selekcije SAD, Belgije i Kanade.

Izvor: Dnevnik
Foto: Color Press Grupa