Početna Sport Mini rukomet još šest dana na Sajmištu, dvadesetoro dece vežba da postanu...

Mini rukomet još šest dana na Sajmištu, dvadesetoro dece vežba da postanu nove nade ovog sporta

Na sportskom centru “Sajmište” održana je promocija mini rukometa za decu od 7 do 12 godina, koju od 16. do 26. avgusta, u sportskoj zoni otvorenih bazena, organizuje Gradski rukometni savez.

Rukomet radi na jačanju svih motoričkih sposobnosti, a lopta je tu da poveća dinamiku i da time deci bude zanimljivije.

Posebno mi je drago zato što se promoviše rukomet koji pokušavamo što više da popularizujemo, gledamo da ga omasovimo i gradimo neke projekte imamo velike ambicije pre svega za razvijanje baze mlađih kategorija u rukometu – istakao je Ognjen Cvetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu, i naglasio da grad podržava ovaj tip akcija i pruža im podršku.

Prisutnima se obratila i predsednica gradskog rukometnog saveza Tanja Medved.

U Novom Sadu imamo RK “Vojvodinu”, imamo klince koji se iz dana u dan priključuju da treniraju. Novi Sad je grad sportova, oduvek je i bio. Projekat ima za cilj da osmisli dobro organizovanim manifestacije kroz koje će decu da privuče da se bave rukometom – rekla je Medved.

Prezentacija mini rukometa je osmišljena za specifičan rad sa decom od 7 do 10 godina. Deca prvo uče da hvataju loptu, prilagođenu njima, a igraju na malom terenu i malim golovima.

Nevena Kašiković, trinaestogodišnja rukometašica iz RK “Vojvodina“, i Mihailo Jorgić, iz RK “Rastimo”, ispričali su svoje priče o počecima svojih rukometnih dana i svima preporučili da krenu na ovaj sport.

Jasna Đukić, predsednica komisije gradskog rukometnog saveza za razvoj mini rukometa i rada sa mlađom kategorijom, objasnila je da mini rukomet radi na jačanju svih motoričkih sposobnosti, a lopta je tu da poveća dinamiku i da time deci bude zanimljivije.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay