Početna Sport Mirko Ivanić: Nikad u “Partizan” i “Crvenu zvezdu”

Mirko Ivanić: Nikad u “Partizan” i “Crvenu zvezdu”

0

mirko-ivanic tanjugSapunica je definitivno završena – Mirko Ivanić neće u “Partizan”! Posle očajničkih pokušaja, kako prošlog leta, tako i ove zime, slanja basnoslovnih ponuda tima iz Humske u želji da angažuju ofanzivnog vezistu “Vojvodine”, može se reći da su čelnici “Partizana” sve vreme ispaljivali ćorke.

Ne znam zašto se ponovo diže bespotrebna prašina. Priča oko mog prelaska u Partizan završena je još 31. avgusta u ponoć. Nije mi jasno zašto su toliko tvrdoglavi, pobogu, nisam ja jedini igrač. Najbolje bi bilo da me zaborave i da traže drugo rešenje – počinje Ivanić razgovor za “Alo!”.

On je potvrdio da se u četiri oka sastao sa trenerom Ivanom Tomićem, o kome ima sjajno mišljenje, ali mu se ipak zahvalio na interesovanju.

Susreo sam se sa Tomićem ove nedelje, razgovarali smo o svemu. On je divan čovek, ljudina, drago mi je što sam ga upoznao. Izneo mi je na sto detalje šta bi me sve čekalo u “Partizanu”. Priznajem da su uslovi vrlo primamljivi. Ipak, ne mogu protiv svojih principa. Ostajem u “Vojvodini” dok se ne ukaže inostrani angažman – izričit je Ivanić.

Ne krije Ivanić da je od malena privržen crno-beloj boji, ali da se stvari u životu menjaju.

Kada sam imao pet godina, kum me je nagovorio da budem “partizanovac”, kao i moje drugare. Ipak, nisam “parni valjak” gledao nikada uživo, samo sam pratio preko TV-a. Sada sam igrač “Vojvodine” i ne navijam ni za koga, osim za klub čije boje branim.

“Partizan” i “Vojvodina” utanačili su detalje oko transfera, a i najvatrenije pristalice “lala” dale su zeleno svetlo za prelazak u Humsku. To bi “Voši” donelo finansijsku injekciju jake doze, jer je evidentno da Novosađani nisu u zavidnoj situaciji na tom planu. Ipak, Ivanićevo srce i principi rekli su – ne.

Znam da bi klubu novac od mog transfera lepo legao, ali nisam ja taj koji treba da brine o finansijama, ja sam samo igrač. Pre dva dana sam se sastao sa vođama navijača “firme” koji su mi rekli da za dobrobit kluba ne bi bilo loše da odem. Takođe, rekli su mi da šta god odlučim, podržaće me, kao i klub. Ostao sam iza svojih reči – kaže Ivanić.

Na pitanje da li će mu pristalice “Partizana” zviždati na sledećem meču, Ivanić ne želi da razmišlja o tome.

Takav je fudbal, a i život. Odbio sam ih, ne vidim problem u tome. Nije moranje da na silu potpisujem za nekoga. Kako će se “grobari” ponašati, ne znam, ali nema razloga da prave dramu.

Interesovanja evropskih klubova, zasad, nema na vidiku.

Nije stigla konkretna ponuda, ali Bože zdravlja, valjda će doći. Da li ove zime, na leto ili sledeće godine, nije bitno. Do tada, ne mrdam iz “Voše”. Voleo bih da se oprobam u ligama koje gaje napadački stil igre, poput Holandije, Belgije, Španije…

Uprkos spekulacijama da je za Ivanićeve usluge bila zainteresovana i “Zvezda”, Ivanić kaže da razgovora nije bilo, ali da bi u svakom slučaju odgovor bio isti.

“Zvezda” nije poslala konkretnu ponudu, ali bih i nju odbio. “Voša” je jedini klub u Srbiji za koji bih nastupio.

Izvor: Alo!
Foto: Tanjug