Početna Sport Mladi Novosađani najbolji plesači

Mladi Novosađani najbolji plesači

0

pw_ktkqTURBXy8zODU4MDk4ODY1NjdkN2JhYTdlZTNmYzY0NmU1ZDIwOC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Plesni par Novosađana, Aleksandar Petljanski (16) i Nađa Grba (13), osvojio je dve zlatne medalje na plesnom takmičenju “Prag Open” u konkurenciji 2.000 plesača.

Oni su, kao takmičari Plesnog kluba “Vojvodina dance”, bili najbolji u dve discipline, mešavini standardnih i mešavini latinoameričkih plesova.

Aleksandar kaže da je takmičenje u Pragu među jačima, sa velikom konkurencijom. Plesom se bavi od pete godine i teško mu je da izbroji medalje koje je do sada osvojio.

– Ovo je bilo zahtevno takmičenje, gledala se koreografija, sve je moralo jako lepo da izgleda, ali su se ocenjivali i pokreti. Ples je sport koji je fizički zahtevan kao i svaki drugi, neke figure uopšte nije lako izvoditi i potrebno je mnogo vežbe, ali i snage – kaže Aleksandar, koji je učenik Vojne gimnazije u Beogradu.

Kako živi u internatu, a trenira u Novom Sadu, na treninge ide samo vikendom.

– Tada treniram što duže mogu. Nekada, kada ostanem u Beogradu, moja partnerka i trener dođu i onda treniramo ovde – kaže Aleksandar.

Omiljeni plesovi su mu klasični, valceri i tango, i smatra da makar osnove plesa treba da zna svaki muškarac.

Izvor: Blic
Foto: Vojvodina dance/Promo