Početna Sport Mladi Novosađanin šampion 59. Beogradskog pobednika!

Mladi Novosađanin šampion 59. Beogradskog pobednika!

0

Srpski bokser Jovan Nikolić osvajač je 59. Beogradskog pobednika – memorijala Branko Pešić. On je briljantnom borbom u finalu kategorije do 75 kilograma savladao Kazahstanca Iljara Ašuirova i potpuno zasluženo osvojio vredno priznanje.

Kruzeraš Vladimir Mirončikov (do 86 kg) još jednom je potvrdio klasu u sudaru sa Ukrajincem Sergejom Horskovim i doneo novo zlato Srbiji.

U bantam kategoriji (do 54 kg) Tamir Galanov protiv Kazahstanca Olzhasa Bainijazova vodio je žestoku borbu i na kraju osvojoo najsjajnije odličje, baš kao o Sadam Magomedov (do 92 kg) pobedom protiv Jermenca Nareka Manasjana.

Kapiten srpske reprezentacije Vladan Babić u okršaju sa vičešampionom sveta iz 2021. Jermencem Davitom Caklojanom izgubio je na poene.

Do bratskog sudara u kome je snage trebalo da odmere srpski reprezentativci u velter kategoriji (do 67 kg), prošlogodišnji šampion „Beogradskog pobednika” Vahid Abasov i Pavel Fedorov nije došlo jer je mec bez borbe zbog povrede predao Abasov.

Mladi as srpskog boksa Sezim Aličić u kategoriji do 60 kg izgubio je od Jermenca Karena Tonakanjana prekidom od strane sudije.

Bronze za Srbiju osvojili su Sandro Poletan, Nikola Kneževic, Sergej Kalcugin, Artum Agejev, Nazif Sejdi i Nenad Jovanović.

Za najbolji selekciju na 59. Beogradskom pobendiku – memorijalu Branko Pešić proglašen je tim Srbije, koji je uz pet zlata osvojio i tri srebra i šest bronzi.

Najbolji tehničar je srpski as Vladimir Mirončikov, najborbeniji par Jermenac Manasjan i Magamedov, a najbolji strani takmičar je Jermenac, vicešampion sveta Davit Caklojan.

– “Beogradski pobednik – memorijal Branko Pešić” pod pokroviteljstvom grada Beograda, predsednika Republike, Ministarstva omladine i sporta okupio je 21 državu i svakako se posmatra kao malo Evropsko prvenstvo obzirom na broj učesnika. Pokazali smo još jednom da je Beograd grad 21 veka, da je Srbija država 21 veka i da se u našoj zemlji zaista dešavaju svetske stvari u svim poljima, pa i u bokserskom sportu – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovcanin.

Medu specijalnim gostima na finalu bili su i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i pomocnik ministra Vladimir Ilić.

Posebna priznanja uručena su čuvenom sudiji Sretenu Jabučaninu i Igoru Brnabiću.

Izvor: rts.rs
Foto: Printscreen Instagram