Početna Sport Mladost sa Satelita “pregazila” Partizan u Beogradu

Mladost sa Satelita “pregazila” Partizan u Beogradu

0

Fudbaleri Mladosti savladali su Partizan na stadionu u Humskoj, u 21. kolu šampionata Srbije.

Novosađani su slavili rezultatom 4:0.

Klub sa Satelita zabeležio je drugi uzastopni trijumf, ali je i dalje pretposlednji sa 16 bodova.

Crno-beli sada imaju čak 11 bodova manje od vodeće Crvene zvezde, koja je juče u gostima ubedljivo savladala Voždovac 6:0.

Nizao se ove večeri šok za šokom za Partizan, a prvi je viđen već u četvrtom minutu. Posle centaršuta sa desne strane, Svetozar Marković je veoma loše izbio loptu, pravo na nogu Tjeriju Romeinu Galu koji je iz prve na veoma lep način matirao Aleksandra Popovića.

Početni “hladan tuš” nije prošao, a novi je stigao za domaće igrače u 11. minutu. Ponovo je “krivac” bio Svetozar Marković, ovog puta još gorom i više početničkom greškom, “asistirao” je Kristijanu Dal Belu, a on je lepo plasirao loptu daleko od nemoćnog Popovića.

Minuti su prolazili, a nikakav odgovor nije stizao od izabranika Gordana Petrića.

Jedina prava prilika za Partizan viđena je u 42. minutu kada je Urošević na drugoj stativi propustio da smesti loptu u mrežu.

Nemoći Partizana svedoči i drugo poluvreme u kom je nastavio da bude jalov i bezidejan, uprkos ulasku u igru Dijabatea, Meniga i Fejse.

Potonji je nastavio kataklizmu Partizanovih grešaka napravivši jedanaesterac u 52. minutu, koji je kapiten Novosađana Novica Maksimović pretvorio u 3:0.

Samo tri minuta kasnije potpuna katastrofa Partizana, a još jednom je sve “zakuvao” Svetozar Marković greškom u najobičnijoj predaji lopte. Krenuo je napad Mladosti, a u nastavku ga je Nemanja Milić nadvisio i doneo konačnih 4:0.

Izvor: 021.rs, B92.rs
Foto: Beta/Branislav Božić