Početna Sport Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta, sedma na Svetskom prvenstvu u Judžinu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta, sedma na Svetskom prvenstvu u Judžinu

0

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta nije uspela da osvoji medalju na Svetskom prvenstvu u Judžinu, pošto je u finalu skoka udalj zauzela sedmu poziciju. Vuleta je skočila 6,84 metara u četvrtoj i petoj seriji, ali to nije bilo dovoljno da se umeša u borbu za odličja. Zlato je pripalo olimpijskoj šampionki Malaiki Mihambo koja je skočila 7,12, srebro je otišlo u ruke Ese Brume (7,02), dok je bronzana Letisija Oro Melo sa 6,89.

Ivana nije uspela da osvoji jedno od retkih zlata sa velikih takmičenja koje joj nedostaje, a u gradu na zapadu Oregona ostala je i bez pobedničkog postolja.

Srpska reprezentativka je imala problema još u kvalifikacijama, kada je zbog nešto slabijeg privikavanja na vremenske uslove bila tek 11. i strepela za ulazak u finale.

Borbu sa najvećim rivalkama počela je odličnim skokom od preko sedam metara, ali je zamalo prestupila. U drugoj seriji nije želela da rizikuje novi prestup, išla je na sigurno i skočila 6,67, što je u tom trenutku bilo dovoljno za sedmu poziciju.

Treća serija donela je novi prestup, ali se Vuleta provukla kroz “iglene uši” i kao osmoplasirana nekako dobila šansu da u sledeće tri runde pokuša da dohvati neku od odličja.

Na njenu žalost, rivalke su baš tada krenule da vezuju dobre skokove – Ese Brume je prva preskočila sedam i, ispostaviće se, tada obezbedila srebro dužinom 7,02.

Ivana je u četvrtoj seriji upisala rezultat kojim je završila takmičenje, u petoj ponovila 6,84 metara, a već tada je aktuelna olimpijska i svetska šampionka Malaika Mihambo bila na prvoj poziciji.

Nemica je prvo sa 7,09 obezbedila vođstvo, a u poslednjem pokušaju doletela do 7,12, odbranila svetsku krunu i potvrdila dominaciju u skoku udalj.

Ivana je najbolje rezultate na svetskim prvenstvima na otvorenom beležila 2013. u Moskvi i dve godine kasnije u Pekingu, kada je osvajala bronzu.

Uskoro je očekuje još jedno veliko takmičenje, a to je Evropsko prvenstvo u Minhenu sredinom avgusta.

Izvor: rts.rs/nsuzivo.rs
Foto: Printscreen