Početna Sport Nastavlja se regionalna vaterpolo liga: “Vojvodina” večeras protiv “Mornara”

Nastavlja se regionalna vaterpolo liga: “Vojvodina” večeras protiv “Mornara”

0

vaterpolo,-vosa-jpg_660x330

“Vojvodina” će večeras od 19 časova, uz prenos na prvom programu RTV, odigrati utakmicu 15. kola Regionalne lige za vaterpoliste sa splitskim “Mornarom”.

Na početku takmičenja u Splitu “Mornar” je slavio protiv Novosađana sa 10:3. Sada “Vojvodina” pred svojim navijačima želi revanš.

Trener Novosađana Vladimir Cukić rekao je da je prošlog vikenda bila pauza u Regionalnoj ligi zbog takmičenja u Svetskoj ligi. Takođe, reprezentacija Srbije 1997. i 1998. imala je okupljanje u Beogradu, gde su bila i petorica igrača “Vojvodine”, kao i trener Cukić.

Od ponedeljka smo opet radili zajedno u utorak smo odradili i dva sparinga sa “Crvenom zvezdom” kako bismo se što bolje spremili za odlučujuće susrete ovog i sledećeg vikenda, jer nam je cilj opstanak u ligi. Spremni smo fizički i kompletni dočekujemo rivale. Danas će nam protivnik biti ekipa “Mornara”. Splićani su iskusni, odlična su ekipa, stigli su do polufinala Evro kupa, ali mi gledamo sebe i potrudićemo se da sve što smo do sada trenirali iskoristimo i pobedimo pred našim navijačima. Idemo na maksimalan broj bodova, kako u ovoj tako i u utakmici protiv “POŠK-a” u nedelju, takođe pred našim navijačima – rekao je Cukić.

Posle skoro dva meseca u ekipu su se vratila oba levoruka igrača Dragoljub Rogač i Boris Šiman što će mnogo značiti “Vojvodini”. Rogač podseća da su obe splitske ekipe dobre i da su od obe poraženi u prvom delu takmičenja.

Kod kuće mnogo bolje igramo nego na strani, vredno smo radili u proteklom periodu i nadamo se da će sve to uroditi plodom već protiv “Mornara”. Idemo na pobedu – kazao je Rogač.

Centar Marko Marčeta saglasan je sa navodima trenera Cukića i saigrača Rogača.

Vratili su nam se levoruki igrači, spremniji smo nego u duelima protiv “Juga” i “Jadrana” u prošlom dvokolu. Uz to kod kuće igramo mnogo bolje, daćemo sve od sebe kako bismo zabeležili povoljan rezultat – rekao je Marčeta.

Izvor: Dnevnik
Foto: Vaterpolo klub Vojvodina / Facebook