Početna Gradske teme Diskoteka “Kontrast” izgrađena nelegalno?

Diskoteka “Kontrast” izgrađena nelegalno?

0

kontrast

Novi dokazi ukazuju na to da diskoteka “Kontrast” ne samo da nije imala građevinsku dozvolu, već je i nelegalno izgrađena na javnoj površini, i kao takav objekat, morala je da bude zatvorena.

Zanimljivo je da istragu nisu sproveli nadležni, već otac jedne od žrtava požara u diskoteci.

Deo parcele diskoteke, u kojoj je stradalo šestoro ljudi, izgrađen je na zemljištu koje pripada Gradu. Za Branka Miladinovića, oca nastradale Tamare, to je dokaz da je građevinska inspekcija ovaj objekat morala da zatvori godinama pre nego što je požar izbio.

Oni su bili dužni da to uklone, odnosno da sruše, ili da rešenjem nalože zabranu upotrebe dok god se to ne reši. Znači, ne bi mogla diskoteka ‘Kontrast’ da radi i ne bi se ovo dogodilo – kaže Miladinović.

Činjenica da je “Kontrast” više od 15 godina radio kao nelegalno izgrađeni objekat nijednom nije spomenuta u istrazi. Posao da to utvrdi bio je posao Tužilaštva, koje to nije učinilo.

Čovek koji je preuzeo na sebe ulogu istražnih organa poručuje onima koji su za to plaćeni – nije ni čudo što građani nemaju poverenja u institucije.

Tužioci uopšte nisu poštovali tužilački kodeks, kršili su javnotužilačku zakletvu, nisu radili po zakonu i ne štite nas građane. Jadno je to da ja kao građanin Srbije moram ovo sam da radim – kaže otac nastradale Tamare.

On je dokaze predao Tužilaštvu, ali i ministru pravde, gradonačelniku Novog Sada i Gradskom veću. Jedan član tog veća, i sam bivši pokrajinski inspektor, otvoreno kaže da nadzorni organi svoj posao rade nekvalitetno i često – politički.

Da bi neko vršio nadzor, on mora da bude izuzetno stručno sposoban. Danas, nažalost, sve političke partije, sve, dovode svoje aktiviste da vrše poslove i zadatke u organima državne uprave i imaju javna ovlašćenja. Oni nemaju službenički i profesionalni pristup, već politički – otvoreno kaže Nikola Ćirović iz Gradskog veća.

U nadležnom tužilaštvu su samo kratko rekli da će novi dokazi biti provereni.

Izvor: N1
Foto: 021.rs