Početna Sport Navijači stopirali dolazak Kosanovića u “Vojvodinu”

Navijači stopirali dolazak Kosanovića u “Vojvodinu”

0

Odluka o novom šefu stručnog štaba FK “Vojvodina” biće doneta posle Božića, a dolazak Milorada Kosanovića, kojeg su mediji već predstavili kao novog trenera novosadskog superligaša, sada je stopiran.

Iskusni strateg je bio spreman za dolazak u tim za koji je igrao, ali i koji je trenirao. Uprava kluba je donela odluku da u 2019. godinu uđe sa novim trenerom, a “zeleno svetlo” za dolazak Kosanovića u Novi Sad dao je i direktor “Napretka”.

Ipak, na kraju su odlučili navijači koji sede u Skupštini FK “Vojvodina”. Oni su na sednici Skupštine pokazali da ne žele Kosanovića u klubu.

– Sportski razlozi ne postoje, ali postoje nesportski i pritisak navijača koji se protive ovoj odluci. Kosanović će najverovatnije ostati u svom klubu, a sednice Upravnog odbora svakako neće biti do 8. januara – rečeno je za “021”.

Kosanović je vodio “Vojvodinu” od 1992. do 1995, a bio je direktor kluba 1989. godine, kada je po drugi put osvojena titula državnog prvaka u tadašnjoj SFRJ. Iako je u prvom delu sezone uspešno vodio “Napredak”, to, izgleda, navijačima-skupštinarima nije bila dovoljno dobra referenca.

Vesti iz Novog Sada komentarisao je i sam Kosanović, koji je za “Sportski žurnal” rekao da je iz “Vojvodine otišao pre 23 godine, te da verovatno mnogi od njih (navijači) nisu toliko stari”.

– Dakle, ne poznaju me, ne poznajem ih, niti me interesuju. Sigurno su svesni da ne bi mogli da mi se mešaju u posao, kao što niko nikada nije mogao. Na odmoru sam – poručio je Kosanović.

Tvrdnjama da su za protivljenje navijača po sredi nesportski razlozi, moglo bi da ide u prilog to što već izvesno vreme traje “rat” između najvatrenijih navijača sa severa “Karađorđa” i uprave kluba. Navijači su transparentima, grafitima, kao i otvorenim pismima javno izražavali nezadovoljstvo zbog aktuelne uprave, te način na koji se klub vodi.

U sve su umešali i veterani “Stare dame” srpskog fudbala, koji su izrazili nadu da će uprava kluba rekonstruisati Skupštinu i da će se u nekom novom sastavu naći mesta i za veterane. Prema saznanjima “021” radiće se na tome Skupštine bude organizovana po Statutu klubu, odnosno tako da u njoj budu zastupljeni i veterani, kao i članovi radne zajednice.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić