Početna Sport Nemanja Miletić: Puno mi je srce zbog prelaska u “Vojvodinu”

Nemanja Miletić: Puno mi je srce zbog prelaska u “Vojvodinu”

0

Nemanja-Miletić-4

Ekipa “Vojvodine” pojačala se ove zime sa, do sada, šest novih igrača. Fudbaler koji je bio velika želja trenera Nenada Lalatovića i koji je već na prvoj prijateljskoj utakmici crveno-belih u Beleku pokazao da će biti veliko pojačanje za “staru damu” je Nemanja Miletić (25). Momak rođen u Kosovskoj Mitrovici, karijeru je započeo 2009. godine u “Slogi” iz Kraljeva, odakle je, pet godina kasnije, prešao u redove čačanskog “Borca”.

Dres popularnih čačanskih “zebri” nosio je godinu i po dana, tačnije do dolaska u “Vojvodinu”, zbog čega mu je, kako sam kaže, puno srce. Poput ostalih saigrača, Miletić vredno radi na pripremama u Beleku, jer pred “Vojvodinom” je mnogo izazova, a ambicije su visoke.

Ovde je sve na vrhunskom nivou: tereni, hrana, treninzi… Što se tiče ekipe, osećam se kao da sam njen deo već godinu-dve. Momci su sjajni i odlično su me prihvatili – kaže Miletić.

Na prijateljskoj utakmici protiv Oleksandrije, sa dva gola si najavio da ćeš biti veliko pojačanje za Vojvodinu u nastavku sezone?

– Dešavalo mi se i u prethodnim klubovima da zatresem mrežu, ali ovo mi je bio prvi put u životu da sam postigao dva gola na jednom meču, što jeste specifično s obzirom na poziciju koju igram. Što se same utakmice tiče, početak je priprema i noge su još uvek teške, ali i pored toga, mislim da smo bili bolji tim od Ukrajinaca. Kako vreme bude prolazilo, mislim da ćemo biti sve bolji i bolji.

Prelazak u Vojvodinu sigurno je još jedan korak napred u tvojoj karijeri?

– “Vojvodina” je pravi klub, jedan od tri najbolja u Srbiji. Mnogi igrači su iz “Vojvodine” odlazili u inostranstvo i kasnije pravili uspešne karijere. Meni je želja da najpre u “Vojvodini” ostavim neki trag, a potom i da zaigram u nekom evropskom klubu.

Šta bi poručio navijačima Vojvodine pred nastavak polusezone, odnosno čemu mogu da se nadaju?

– Ja sam neko ko manje priča van terena, a više na terenu, što će sigurno i oni videti. Mislim da mogu da očekuju da ćemo prvenstvo završiti među prve tri ekipe na tabeli, a lično verujem da ćemo osvojiti Kup Srbije i doneti još jedan pehar u klupske vitrine, jer to je nešto što priliči klubu kao što je “Vojvodina”.

Izvor: www.fkvojvodina.rs
Foto: www.fkvojvodina.rs