Početna Sport Nenad Lalatović: Danas je lepo biti Novosađanin

Nenad Lalatović: Danas je lepo biti Novosađanin

Fudbaleri Vojvodine ostvarili su i treću uzastopnu prvenstvenu pobedu ove sezone.

U 18. kolu Super lige Srbije, crveno-beli su slavili protiv Rada na Banjici, gostovanju koje se kroz istoriju pokazalo kao vrlo teško i neugodno za “staru damu”. Međutim, boljom igrom tokom čitavog susreta, fudbaleri Vojvodine uspeli su da osvoje nova tri boda i tako zadrže drugo mesto na tabeli.

Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić nije krio to da je izuzetno ponosan na ono što su prikazali momci u crveno-belom.

“Posebno sam srećan i zadovoljan zbog činjenice da smo, pored iskusnih igrača predvođenih Nikolom Drinčićem, na terenu danas imali petoricu bisera naše omladinske škole, koji su odlično ukomponovani u takmičarsku ekipu. Stoga takođe želim da se zahvalim i svim ljudima koji su angažovani oko našeg tima, a naravno i našim navijačima, koji su po veoma hladnom vremenu podržali Vošu u Beogradu”, izjavio je Gajić.

Posle 18 odigranih kola u Super ligi, Vojvodina se nalazi na drugom mestu na tabeli, a kuriozitet je to da su, kada je Vojvodina poslednji put bila druga nakon ove faze takmičenja, na mestu predsednika i trenera bili Vojislav Gajić i Nenad Lalatović, baš kao što je to slučaj i danas.

“Jako sam zadovoljan zbog toga što nakon 18 odigranih kola imamo 39 osvojenih bodova, jer to jasno pokazuje drastičan napredak u odnosu na prošlu i neke ranije sezone. Primera radi, prošle sezone u ovo vreme, Vojvodina je imala skoro duplo manje bodova, a sadašnji rezultati dodatno dobijaju na značaju ukoliko se zna da su ostvareni sa petoricom mladih i talentovanih igrača u postavi i činjenici da smo, ako ne najmlađi, onda sigurno jedan od najmlađih timova u ligi. Za ovakve uspehe, najzaslužniji su igrači i dobra atmosfera u klubu, a mene kao trenera raduje to što se kod nas pre i posle svakog treninga čuje pesma, jer pesma donosi radost”, napominje Lalatović.

On je apelovao na predstavnike javnosti da više pažnje posvete Vojvodini.

“Poslednji put kada je Vojvodina u ovoj fazi sezone bila druga na tabeli, to se desilo sa tandemom Gajić-Lalatović. Naš predsednik je pred početak sezone kao cilj zacrtao izlazak u Evropu i mi smo na dobrom putu da to ostvarimo, a jako bih voleo i kada bi se u medijima malo više pisalo o igračima Vojvodine, jer oni su to apsolutno zaslužili. Igraju dobar i kvalitetan fudbal, ostvaruju rezultate za poštovanje i zbog njih je danas lepo biti Novosađanin i navijač Vojvodine”, rekao je Lalatović.

U narednom kolu, Vojvodina će u sredu od 17 časova na “Karađorđu” dočekati ekipu Radnika iz Surdulice, a ulaznice za ovaj meč na dan utakmice moći će besplatno da se preuzmu na blagajnama stadiona.

Izvor: 021
Foto: Printscreen/YouTube