Početna Gradske teme Traži se projektant Kulturne stanice na Novom naselju

Traži se projektant Kulturne stanice na Novom naselju

0
Foto: Google maps – lokacija gde će se graditi KC

Gradska uprava za imovinu raspisala je tender za izbor projektanta Kulturne stanice “Novo naselje”.

Ovaj objekat će se graditi na uglu ulica Bate Brkića, Seljačkih buna i Braće Dronjak, gde se trenutno nalazi zelena površina i nekoliko montažnih baraka.

Planiran je dvospratni objekat sa ravnim krovom i podrumom, sa osnovom od 870 kvadrata, s tim da urbanistički plan dozvoljava i potkrovlje, ali Grad u tenderu to nije tražio.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji u koju je 021.rs imao uvid, Kulturna stanica će u podrumu imati magacin od 100 kvadrata, teretni lift, ali i autolift za ulaz vozila u podrumsku garažu i tehničke prostorije.

U prizemlju je planirana multifunkcionalna sala od oko 300 kvadrata gde mogu da se stave teleskopske tribine i bina, magacin, garderobe, ugostiteljski deo, dva multimedijalna prostora i druge prateće prostorije.

Na prvom spratu Kulturne stanice “Novo naselje” će biti garderoba za izvođače sa kuhinjom i kupatilom, mala sala, multifunkcionalna radionica od 100 kvadrata, biblioteka i druge prateće prostorije.

Na drugom spratu će biti četiri apartmana za umetnike sa kupatilom i dvokrevetnom spavaćom sobom, zajednička kuhinja za umetnike, studio namenjen umetnicima i magacin, dve multifunkcionalne radionice, kao i kancelarija za upravu stanice sa malom salom za sastanke i druge prostorije. Na drugom spratu će biti krovna bašta, a na samom krovu se planiraju solarni paneli.

Procenjena vrednost javne nabavke je 6,2 miliona dinara.

Izvor: 021
Foto: Google Maps – printscreen