Početna Sport Nenad Lalatović: Nadam se da ćemo na leto ponovo gledati evropske utakmice...

Nenad Lalatović: Nadam se da ćemo na leto ponovo gledati evropske utakmice na “Karađorđu”

0

Nenad Lalatovic

Fudbaleri “Vojvodine” su nakon dolaska Nenada Lalatovića na mesto šefa stručnog štaba uspeli da izađu iz serije loših rezultata, a nadaju se da do leta izbore i nastup na evropskoj sceni.

Trener Novosađana kaže da je zadovoljan pripremama, kao i da su u Beleku imali fantastične uslove za rad što je doprinelo dobroj atmosferi u ekipi.

Na pripremama u Turskoj je sve bilo na vrhunskom nivou. Takođe, odlične pripreme smo imali i u Novom Sadu, ali mi je žao što neki igrači nisu došli na samom početku pripremnog perioda. U svakom slučaju, kako vreme bude odmicalo tako će i tim biti dosta bolji, dok je atmosfera u ekipi već sada na visokom nivou.

“Vojvodina” je u zimskom prelaznom roku praktično promenila sastav, stiglo je osam pojačanja među kojima su najzvučnija imena Dejan Meleg, Milan Stepanov i Filip Malbašić. Iz kluba je otišlo sedam igrača, a na pozajmicu u “Proleter” sa Slane Bare četiri fudbalera.

Svi su na pripremama pokazali da imaju kvalitet, ne bih nikoga izdvajao sad posebno. Međutim, kako prvenstvo bude odmicalo oni će igrati sve bolje, pa će se slika kasnije iskristalisati.

Dejan Meleg je upravo iz “Vojvodine” započeo inostranu karijeru, a sada se vratio u svoj nekadašnji klub. Odlaskom Mirka Ivanića otvorio se prostor da preuzme ulogu “motora” ekipe.

Meleg je bio dugo povređen, odigrao je dve utakmice na Mirkovoj poziciji i još uvek ne mogu da tvrdim da li će uspeti da ga zameni. Vidi se da je imao veliku pauzu, a na nama je da ga vratimo na kolosek u kojem je bio kada je napustio “Vojvodinu”. Ista priča je i sa Malbašićem, radi se o sjajnom igraču. I on i Meleg su godinu dana bez utakmice u nogama, ali se već na pripremama videlo da će biti velika pojačanja za “Vojvodinu”. Treba biti strpljiv i dati im vremena, a siguran sam da će oni uzvratiti dobrim partijama.

Još jedan povratnik u crveno-beli tabor je Milan Stepanov, koji je došao iz Sarajeva ove zime. On je zbog povrede propustio pripreme, ali se naknadno priključio Lalatovićevoj ekipi.

Nije mogao da spoji dva do tri dana treninga zbog povrede koju vuče još iz Sarajeva. Nije prošao pripreme sa nama, počeo je tek da trenira, pa će mu biti potrebno vremena da uđe u trenažni proces, odnosno takmičarsku formu. Svi u klubu očekujemo od njega da bude onaj pravi Stepanov, a verujem i navijači.

Lalatovićev dolazak na klupu “Vojvodine” pred kraj prvog dela polusezone razdrmao je crveno-bele, kako bodovno, tako i atmosferu unutar svlačionice.

Jako je bitno da je atmosfera u klubu dobra, na treninzima se radi fenomenalno i jako sam zadovoljan i ponosan što radim sa ovakvom grupom momaka. Na treningu daju svoj maksimum, a upravo to treba da prenesu i na utakmice kako bismo imali dobre rezultate. Dakle, atmosferu iz svlačionice preneti na teren. Preko noći ne može ništa da se uradi, treba strpljenja i vremena, a nadam se da ćemo već na početku polusezone igrati na novom nivou. Još jedan nedostatak koji ove sezone imamo je odlazak najbolje “desetke” u ligi – Mirka Ivanića. On je znao sam da reši utakmicu, a sada ćemo morati da igramo još više timski kako bismo to nadoknadili. Upravo to nam je i bila baza priprema – timska igra.

Imperativ “lala” nakon dolaska Lalatovića bio je da ekipa izađe iz serije poraza, a proleće donosi nove izazove i nove želje ekipe sa “Karađorđa”.

Kada sam došao bili smo u plej autu, na devetom ili desetom mestu na tabeli. Uspeli smo da izađemo iz ogromne krize i sada je situacija znatno drugačija. Mnogi nisu očekivali da možemo da se vratimo, sada ćemo se boriti za Evropu, a ja se nadam da ćemo na leto ponovo gledati evropske utakmice na “Karađorđu”.

“Vojvodina” u subotu od 15 časova nastavlja takmičenje u Superligi. Na “Karađorđu” dočekuje subotički “Spartak”, a kako Lalatović kaže – igrači jedva čekaju da istrče na teren.

Izvor: 021.rs
Foto: Jelena Grlić / FK Vojvodina / Facebook