Početna Sport Nenad Lalatović: “Vojvodina” je jedan od tri najveća kluba u Srbiji i...

Nenad Lalatović: “Vojvodina” je jedan od tri najveća kluba u Srbiji i svake godine mora da igra u Evropi

0

Nenad-Lalatović3

Posle pobede njegovog tima nad Borcem, šef stručnog štaba “Vojvodine” Nenad Lalatović izjavio je da su igrači i on bili pod velikim pritiskom pred ovu utakmicu i naglasio da su osvojena velika tri boda.

U pretposlednjem kolu plej ofa Super lige Srbije, “Vojvodina” je savladala “Borac” rezultatom 2:0 (1:0). Trener crveno-belih najpre je odao priznanje svom prethodnom klubu na dosadašnjim rezultatima.

Pre svega, čestitao bih ekipi ‘Borca’ na rezultatima koje su ostvarili i oni su za mene najprijatnije iznenađenje ove sezone. Praktično do dva kola pred kraj, bili su u konkurenciji za izlazak u Evropu i meni je iskreno žao što Borac to neće ostvariti, jer mislim da je, i dok sam ga ja vodio, a i kasnije kada ga je preuzeo moj kolega Miša Kosanović, taj tim igrao fenomenalno. Čine ga sjajni momci i oni su to apsolutno zaslužili – kaže Lalatović.

On je zadovoljan načinom na koji je njegova ekipa odigrala.

Mislim da smo jako dobro i motivisano ušli u utakmicu i dobro stajali na terenu, pri čemu smo uspevali da vršimo dobar presing na njihova dva zadnja vezna igrača. Poveli smo na vreme, kada je Babić fenomenalno ušao na svoju kontra nogu i majstorski postigao zaista lep gol. Posle toga nam je bilo mnogo lakše da igramo, a mislim da smo u prvom poluvremenu držali kontrolu nad utakmicom, pri čemu smo imali još jednu dobru šansu Trujića, kada je šutirao preko gola. ‘Borac’ je bolje ušao u drugo poluvreme, ali mi smo imali rezultat i bilo nam je jako bitno da zatvorimo sve prilaze našem golu, što smo i uspeli – kaže Lalatović.

Trener “Vojvodine” naglasio je još jedan detalj.

Opet su izmene donele poboljšanje u našoj igri, a tu mislim na Ašćerića, koji je, sa onom svojom visinom, prošao po desnoj strani i postigao prelep pogodak, za šta zaslužuje sve pohvale. Kada se sve sabere i oduzme, mislim da smo zasluženo pobedili i osvojili tri velika boda. Bio veliki pritisak na igračima i meni, jer ‘Vojvodina’ je jedan od tri najveća kluba u Srbiji i svake godine mora da igra u Evropi. Ostao je još jedan korak i nadam se da ćemo ga napraviti – kaže Lalatović.

Šef stručnog štaba “Vojvodine” bio je vrlo nezadovoljan kada je, u drugom poluvremenu, žuti karton u njegovoj ekipi dobio Nikola Trujić, koji zbog toga neće moći da igra na meču poslednjeg kola protiv “Partizana”.

Sve vreme sam vikao Trujiću da nema razloga da priča sa sudijom, pogtovo što sledeću utakmicu igramo protiv ‘Partizana’. Znao sam da ima tri kartona i upozoravao sam ga na to, ali dobro. Trujić je mlad igrač, i on je bio pod pritiskom i sve se dogodilo u prevelikoj želji da se ostvari rezultat. Ipak, mora da zna da igra u ‘Vojvodini’ i da našim igračima takve stvari ne smeju da se dešavaju. U svakom slučaju, najvažnije je to da smo pobedili, a za ‘Partizan’ ćemo sastaviti tim i bez njega – rekao je Lalatović.

Utakmica između “Partizana” i “Vojvodine” na programu je narednog vikenda.

Izvor: fkvojvodina.rs
Foto: fkvojvodina.rs