Početna Sport Rukomet: “Vojvodina” u derbiju bolja od “Partizana”

Rukomet: “Vojvodina” u derbiju bolja od “Partizana”

0

rk-vojvodina,-rukomet_660x330

U derbi meču 7. kola plej-ofa rukometaši “Vojvodine” pobedili su “Partizan” 25:23. Aktuelni šampion na taj način preuzeo je lidersko mesto od “Metaloplastike” koja je u subotu igrala nerešeno sa “Slogom” 27:27.

Oslabljena ekipa “Partizana” od starta duela sa “Vojvodinom” kontrolisala je dešavanja u Sportskom centru “Slana bara”, a domaći nisu ličili na tim koji je pre 7 dana, deklasirao “Metaloplastiku”. Sredinom prvog dela, “crno-beli” su imali 5 golova, a veoma raspoložen bio je golman Tomić koji jedino nije uspevao da pročita šuteve reprezentativca Orbovića.

Slična slika i u nastavku sve do 45. minuta, kada “Partizan” bez pomoći rovitog Sretenovića i povređenog Pešića nije više imao svežine. Marjanović je bio nepogrešiv sa 7 metara, Orbović i Stanković su postigli važne golove, a rutinsku završnicu meča osigurao je golman “crveno-belih” Luka Arsenić.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Marjanović koji se devet puta upisao u listu strelaca, Orbović je postigao 7 pogodaka, koliko je imao i Živković kod poraženih.

Tri kola pre kraja plej-ofa, “Vojvodina” ima isti broj bodova kao i “Metaloplastika”, ali i bolji međusobni skor. U sledećem kolu, Novosađani igraju protiv “Sloge” u Požegi, “Metaloplastika” gostuje “Spartaku”, a u Beogradu je na programu “večiti” derbi.

Izvor: RTV
Foto: rkv.rs