Početna Sport Nikola Trujić: Verujem u povoljan rasplet sezone i da će “Voša” na...

Nikola Trujić: Verujem u povoljan rasplet sezone i da će “Voša” na leto zaigrati u Evropi

0

Nikola-Trujić1

Očekivali su u taboru fudbalera “Vojvodine” da će “Crvena zvezda”, u 160. međusobnom odmeravanju snaga, istrčati na travnjak stadiona “Rajko Mitić” u kombinovanom sastavu.

Trener Novosađana Nenad Lalatović je, čak, rekao da bi više voleo da njegov kolega Miodrag Božović u vatru pošalje najjači tim, jer, kako je naglasio, momci koji su imali manju minutažu tokom sezone dobili su priliku da se nametnu i izbore za bolju poziciju u redovima novog šampiona.

Srećom po “Vošu”, pokazalo se da rezervisti “Zvezde”, i pored motiva, nisu dovoljno jaki, kvalitetni i uigrani, pa su Novosađani ostvarili veoma značajnu pobedu (3:1) na putu ka plasmanu u kvalifikacije za Ligu Evrope. Dvostruki strelac bio je brzonogi Nikola Trujić.

U poslednje vreme postižete značajne golove i postajete adut tima s “Karađorđa”?

– Da nam je neko pre utakmice sa Zvezdom ponudio da osvojimo bod, mislim da bismo takav predlog bez puno razmišljanja prihvatili. Ipak, verovali smo u sebe i našu sposobnost da ostvarimo i više, jer su nam tri boda na saldu bili dodatni motiv. U prvih 10-15 minuta igrali smo veoma dobro, stigli i do prednosti u 20. minutu, a onda smo malo stali i dozvolili rivalu da diktira tempo i da, pred sam kraj poluvremena, stigne i do izjednačenja. U poluvremenu smo konstatovali da smo se bez razloga povukli, pa smo u nastavku počeli da stvaramo šanse. Kao rezultat toga naišli su moj i Paločevićev gol, čime smo rešili pitanje pobednika i s velikim optimizmom dočekujemo dva poslednja prvenstvena kola, utakmice s ‘Borcem’ u Novom Sadu i ‘Partizanom’ u Beogradu.

Bili ste strelac u utakmici s “Čukaričkim”, protiv “Zvezde” ste dva puta pogodili mrežu nekadašnjeg čuvara mreže “Vojvodine” Nemanje Supića?

– Drago mi je što sam postao igrač oko kojeg se mnogo toga dešava u igri ‘Vojvodine’ i što golovima pružam pun doprinos u ostvarivanju željenih rezultata. Ipak, najvažnije je da ekipa igra dobro i da pokazuje kvalitet i potencijal koji ima i u koji nisam ni sumnjao. Kod prvog gola lepo me je uposlio Babić, dok mi je kod drugog asistirao Malbašić, koji je iza sebe ostavio Edsona. Susret sa ‘Zvezdom’ bio je težak, jer mnogim od igrača kojima je trener Božović pružio šansu protiv nas bila je ovo poslednja prilika da se nametnu i bili su željni dokazivanja. Pokazali smo naš kvalitet i osvojili čitav plen.

Da li vam je pobeda “Radničkog” nad “Čukaričkim” (5:1) pomutila radost, jer Nišlije su i dalje samo bod iza vas?

– Jeste, ali samo donekle. Mi treba i dalje da radimo ono što je do nas i ostvarimo rezultate za koje imamo i snagu i kvalitet, pa problema ne bi trebalo da bude. ‘Radnički’ pred sobom ima utakmice s ‘Partizanom’ kod kuće i ‘Crvenom zvezdom’ u Beogradu, dakle veoma težak raspored, dok mi u sledećem susretu ugošćujemo ‘Borac’, a u poslednjem kolu igramo s ‘Partizanom’ u gostima. Upravo zbog toga, utakmica s Čačanima nam je izuzetno važna, a plus toga ovaj tim nam je ostao i svojevrsni dužnik posle poslednjeg gostovanja na našem stadionu… U svakom slučaju, ponavljam – mi smo ‘Vojvodina’, nikog ne treba da se plašimo, posebno ne kada igramo pred svojim navijačima i na ‘Karađorđu’. Verujem u povoljan rasplet sezone i da će ‘Voša’ na leto zaigrati u Evropi!

Iduće sedmice igra se finalna utakmica Kupa Srbije između “Javora” i “Partizana”. Crno-beli su veliki favorit u ovom duelu, a susret će s pažnjom pratiti i u “Vojvodini”. Ukoliko bi “Partizan” pobedio, prva četiri tima u plej-ofu igraće u Evropi.

Ukoliko, međutim, pobednički trofej osvoje Ivanjičani, oni će uzeti jednu od evropskih viza, a samo drugi i treći tim na tabeli, uz prvaka “Crvenu zvezdu” koji će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, moći će da računaju na izlazak na međunarodnu scenu.

Iskreno se nadam da će Partizan osvojiti Kup, jer to mu je jedini način da koliko-toliko spasi sezonu. Crno-beli imaju kvalitetniji tim i zaista bi bila prava senzacija da trofej uzmu igrači ‘Javora’. Bez obzira na sve, mi razmišljamo samo o onom što nam sledi, a to je utakmica s ‘Borcem’ – rekao je Nikola Trujić.

Izvor: Dnevnik
Foto: Jelena Grlić/FK Vojvodina/Facebook