Početna Sport Nova pobeda “Voše” za korak ka Evropi

Nova pobeda “Voše” za korak ka Evropi

0

Fudbaleri “Vojvodine” pobedili su ekipu “Mladosti” rezultatom 2:1 (1:0), u četvrtom kolu plej ofa Super lige Srbije. Pred oko 500 gledalaca na “Karađorđu”, strelac za “Vošu” bio je Malbašić u 45. i 89, dok je gol za goste postigao Milosavljević u 86. minutu.

Pred početak utakmice, gledaoci na stadionu minutom ćutanja odali su počast nedavno preminulom Mladenu Vučiniću, članu prve šampionske generacije “Vojvodine” iz 1966. godine.

Prva prilika na meču viđena je u devetom minutu. Posle dobre akcije Babića, Paločevića i Trujića, Babić je šutirao sa oko 18 metara, ali je golman Krznarić dobrom intervencijom skrenuo putanju lopte u korner. Samo pet minuta kasnije, udarcem sa još veće udaljenosti probao je i Puškarić, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored stative.

Još bliži golu, crveno-beli su bili u 21. minutu. Tada je sa oko 30 metara šutirao Marko Vukasović, ali je lopta uzdrmala prečku gola “Mladosti”. Pokušaj iz daljine u 23. minutu izveo je i Ivan Lakićević, ali je i ovoga puta lopta otišla nekoliko centimetara pored stative, baš kao i minut kasnije, kada je šut sa oko 25 metara uputio Dejan Meleg.

Novu šansu za gol, “Voša” je propustila u 31. minutu, kada je slobodan udarac sa oko 18 metara izveo Puškarić, lopta je išla pod prečku, ali je Nemanja Krznarić opet dobro intervenisao i sačuvao svoju mrežu. Samo četiri minuta kasnije, Meleg je dobro proigrao Vukasovića, a ovaj se driblingom oslobodio svog čuvara i šutirao sa 23-24 metra, ali je lopta još jednom prošla svega nekoliko centimetara pored stative.

Već u narednom minutu, Mladost je iz kontranapada propustila sjajnu priliku da dođe u vođstvo, pošto je Radivojević primio loptu sam u šesnaestercu Vojvodine, ali je suviše oklevao sa udarcem i na kraju šutirao pravo u golmana Rockova. S druge strane, u poslednjem minutu prvog poluvremena, crveno-beli su uspeli da dođu do prednosti.

Trujić je primio loptu u šesnaestercu “Mladost”i, uspeo je da je zadrži pored trojice igrača gostiju i odigra pas do Malbašića, koji je šutirao sa 11-12 metara iskosa. Golman Krznarić uspeo je da zakači loptu, ali se ona od stative ipak odbila u mrežu.

U drugom delu meča, prvu fantastičnu priliku za pogodak propustila je ekipa “Mladosti” u 59. minutu. Vukasović je želeo da odigra povratni pas za golmana Rockova, ali je Milosavljević presekao to dodavanje i izašao sam ispred čuvara mreže “Vojvodine”, ali je sa sedam-osam metara šutirao preko gola.

Isti igrač bio je u šansi u 64. minutu, kada je, posle centaršuta Ivana Miloševića, uputio udarac glavom sa oko četiri metra, ali je Rockov odličnom intervencijom spasao siguran pogodak. Novu dobru priliku, ekipa iz Lučana imala je sedam minuta kasnije, kada je Pejović dobro prošao po desnoj strani i centrirao, a lopta je usput zakačila Maslaća i pogodila prečku. Potom je do nje došao Bogdan Milošević, koji je pokušao glavom da savlada Rockova, ali nije bio precizan.

S druge strane, “Voša” je prvu priliku u drugom poluvremenu imala tek u 80. minutu, kada je Babić izveo korner, a Malbašić uputio udarac iz prve, ali je lopta pogodila nekog od fudbalera gostiju i otišla preko prečke.

Samo minut kasnije, “Vojvodina” je ostala sa igračem više na terenu, pošto je drugi žuti, odnosno crveni karton, dobio kapiten gostujućeg tima Ivan Milošević, zbog udaranja laktom Filipa Malbašića prilikom jednog duela. Slobodan udarac za crveno-bele sa ivice kaznenog prostora izveo je Meleg, ali je Krznarić odličnom reakcijom izbio loptu u korner.

U 86. minutu, “Mladost” je uspela da dođe do izjednačenja, kada je Milosavljević uspeo da iskoristi jedan centaršut sa desne strane i glavom prosledi loptu u mrežu. Ipak, radost gostiju nije dugo trajala.

Svega tri minuta kasnije, Meleg je u solo prodoru prošao nekoliko fudbalera protivničke ekipe, ušao u šesnaesterac i bio oboren, a sudija Bojan Nikolić dosudio je jedanaesterac. Siguran realizator najstrože kazne bio je Malbašić, za novo vođstvo crveno-belih.

Dvostruki strelac na ovoj utakmici mogao je da postigne i het-trik samo minut kasnije, kada je izašao sam ispred Krznarića, ali je sa desetak metara šutirao pored gola. Ostalo je 2:1 za “Vojvodinu”, kojoj sada nedostaje jako malo da i teoretski obezbedi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Batak: Dobra utakmica, pružili smo maksimum

Posle pobede njegovog tima nad ekipom “Mladosti”, šef stručnog štaba “Vojvodine” Radoslav Batak izjavio je da je viđena dobra utakmica i da su njegovi igrači dali svoj maksimum.

– Bila je ovo dobra utakmica, najviše za gledaoce. U prvom poluvremenu smo imali prečku Vukasovića, a meč smo otvorili pred kraj prvog dela igre. Početkom drugog poluvremena smo malo pali, što je “Mladost” iskoristila za dominaciju na terenu, ali kako je utakmica dalje odmicala, pojačali smo tempo i imali još dve-tri prilike koje nismo pretvorili u gol. Pod imperativom pobede i zadržavanjem treće pozicije, malo smo se povukli pred naš gol i “Mladost” je postigla pogodak, ali uspeli smo da se vratimo u igru i utakmicu okončamo pobedom. Zahvaljujem se svojim igračima, pružili su maksimum, a u narednom periodu ćemo raditi na uočenim nedostacima u igri – rekao je Batak.

Vojvodina će naredni meč odigrati već u sredu u Beogradu, kada će gostovati “Partizanu” u revanšu polufinala Kupa Srbije. Taj meč počeće u 18 časova.

Izvor: RTV
Foto: FK Vojvodina/Facebook/Jelena Grlić