Početna Sport Nova uprava Košarkaškog kluba “Vojvodina”

Nova uprava Košarkaškog kluba “Vojvodina”

0

Nakon promene u upravi i dolaskom novog predsednika Željka Rebrače, košarkaški klub Vojvodina, počinje ne samo novu sezonu, već i novi ciklus i poglavlje u istoriji kluba, poručuju iz tabora najboljeg novosadskog košarkaškog kolektiva. Nezadovoljni dosadašnjim funckionisanjem kluba, napravili su promene kada je reč o trenerskom i igračkom kadru, a petogodišnji plan započinju finansijskom konsolidacijom i predanim radom.

Posle nekoliko meseci pauze, košarkaši Vojvodine ponovo su na terenu. Tokom leta klub je imao više aktivnosti van njega, a osim dolaska Željka Rebrače, najvažnija promena je dolazak, do sada pomoćnog trenera, Miloša Isakova Kovačevića na mesto glavnog trenera umesto Miroslava Nikolića.

Finansijska konsolidacija koja je najavljena podrazumeva i ograničen budžet, a nakon odlaska kapitena Bjelice, Amerikanca Nila i Petra Rakićevića, u klub je stiglo ukupno osam igrača.

Crveno beli dres ponovo će nositi, Marko Ljubičić, Koča Jovović, Ljubomir Čampara, Nemanja Živković i Stefan Šajin, dok su u klub stigli i Nikola Pešaković sa međunarodnom karijerom i visoko krilo Andrija Ristanović, koji je igrao na američkom koledžu. Od prošle sezone, Vojvodina može da računa na mlade: Stanojevića, Nedeljkova i Banjca i iskusnog Gaćešu, a sa ekipom je i jedan od prošlogodišnjih nosilaca Beslać.

Isakov Kovačević, na početku priprema, stiže bez odmora, direktno sa Evropskih igrara mladih, gde je predvodio našu selekciju, a prethodno je bio i jedan od pomoćnika u timu Svetislava Pešića u kvalifikacionom ciklusu.

Ističe, da mu je dato poverenje da predvodi novosadski tim do sada jedno od najvećih priznanja u karijeri.

Predsednik kluba, Željko Rebrača ističe da je trenutno najveća boljka kluba je to što se zapostavljanjem mlađih kategorija, došlo do toga, da nema konkurentnih tinejdžera iz Novog Sada, koji bi mogli igrati za prvi tim.

Rebrača dodaje, da će u prvoj godini biti važna finansijska konsolidacija, ali da to ne znači da se neće boriti za vrh u KLS-u. Trenutno je napravljen pomak i u marketinškom smislu, klub ima novi grb i dresove, a pažnju ljubitelja košarke, privućiće i prijateljskom utakmicom, koju će odigrati u septembru sa turskom Bursom u znak sećanja na košarkaša Stevana Jelovca.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay