Početna Gradske teme Više od stotinu Novosađana želi solarne panele na svojim kućama

Više od stotinu Novosađana želi solarne panele na svojim kućama

0

Više od stotinu Novosađana nalaze se na revidiranoj, preliminarnoj listi zainteresovanih za ugradnju solarnih panela, nove mere energetske efikasnosti Grada Novog Sada za ovu godinu.

Ova mera odnosi se na vlasnike porodičnih kuća koje ispunjavaju uslove za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Tačnije, na revidiranoj preliminarnoj listi Gradske uprave za zaštitu životne sredine i resorne komisije ukupno je 107 Novosađana, koji su rangirani prema bodovima osvojenim na osnovu prethodno raspisanog javnog poziva.

“Komisija će izvršiti terenski obilazak prvih 25 prijava radi uvida u stanje stambenih objekata, o čemu će podnosioci prijava biti blagovremeno obavešteni. Ukoliko komisija prilikom terenskog obilaska utvrdi da je podnosilac prijave dao neistinite podatke u prijavi, komisija će ga eliminisati sa liste i umesto njega sprovesti terenski obilazak prvog sledećeg na listi kod koga nije vršen terenski obilazak”, poručuje Komisija za realizaciju mera energetske sanacije.

Listu pogledajte OVDE.

Konačna rang lista još uvek nije objavljena na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine. Podsetimo, mera podrazumeva ugradnju solarnih panela snage koja nije veća od šest kW, te nabavku invertera, pratećih nosača panela i ostalih neophodnih elemenata za proizvodnju električne energije i priključenje na distributivni sistem.

Solarne panele će ugrađivati firme koje su ovaj posao dobile na konkursu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay