Početna Sport Novi napadač stiže u Vošu

Novi napadač stiže u Vošu

0

Asceric

Posle osam zimskih pojačanja u defanzivi i veznom redu, Vojvodina dobija novog igrača i u napadu, a to je Nikola Ašćerić. Centarfor Radničkog iz Niša preseliće se u Novi Sad i činiti uz Ognjena Ožegovića ofanzivni tandem Novosađana, to je potvrdio predsednik Radničkog Radan Ilić .

“Obavio sam u Beogradu razgovore sa Zoranom Šćepanovićem, predsednikom Vojvodine. Poslednjeg dana prelaznog roka trebalo bi da bude realizovan transfer našeg napadača Nikole Ašćerića na ‘Karađorđe’. Dogovoreno je obeštećenje od 30.000 evra”, rekao je prvi čovek Nišlija za “Sportski žurnal”.

Ašćerić je prošao kroz omladinski pogon Crvene zvezde, a seniorsku karijeru gradi od 2010, kada je počeo u novobeogradskom Radničkom. Do selidbe u Niš, pre godinu dana, nastupao je za Slaviju iz Sarajeva, austrijski Lakenbah, kao i za Zemun, Donji Srem, albanski Kastrioti i crnogorski Grbalj.

Ove sezone, novi napadač Vojvodine postigao je pet golova na 19 utakmica. Dogovorom transfera, on je postao deveti novi igrač “lala” ove zime, posle dolazaka Milana Stepanova, Dejana Melega, Milana Milinkovića, Nemanje Miletića, Dušana Jovančića, Filipa Malbašića, Dušana Mićića i Nikole Trujića.

Sa druge strane, najznačajniji odlazak sa “Karađorđa” u aktuelnom prelaznom roku je transfer kapitena Mirka Ivanića u BATE Borisov, vredan milion evra.

Autor: Mondo
Foto: 021