Početna Sport Novi početak teniske selekcije Srbije

Novi početak teniske selekcije Srbije

0

fed-kup_660x330

Nema teniski Novi Sad često priliku da prati najveće događaje u svojoj sredini. Upravo zbog toga su žitelji Srpske Atine s nestrpljenjem čekali i dočekali najbolju fed-kup selekciju Srbije, trudeći se da joj uliju vetar u jedra i pomognu da se vrati tamo gde joj je objektivno i mesto – u Svetsku grupu 2 najjačeg ekipnog takmičenja teniserki na planeti.
Raširenih ruku i otvorenih srca dočekali su ovdašnji ljubitelji belog sporta Anu Ivanović, Jelenu Janković, Aleksandru Krunić i Ivanu Jorović, dakako predvođene njihovom sugrađankom, selektorkom Tatjanom Ječmenicom-Jevtić i tokom subote i nedelje radovali se s njima svakoj pobedi i konačnom trijumfu nad Paragvajem od 4:1.

Iako tribine velike sale Spensa nisu bile ispunjene (na ljudima iz TSS je da pronađu razlog tome, možda su u pitanju (pre)skupe ulaznice), podrška od po oko 2.000 ljudi tokom svakog od dva dana meča puno je značila devojkama i one nisu propustile ni jednu priliku da to naglase.

Veliki broj najmlađih gledalaca prosto je opsedao naše teniserke, a one su, kao istinske zvezde, pronašle za svakog barem jedan osmeh, ne odbijajući da im poklone i autogram ili zajedničko fotografisanje pride. I, uz sve to, dar prisutnima bila je ubedljiva pobeda, čime je naš tim dokazao da je velika razlika u klasi između dve selekcije i da je Srbija ponovo spremna i sposobna da se umeša i u borbu za sam vrh u fed-kupu.

Ovo je, čini se, bio neki novi početak jedne sjajne selekcije i iskreno se nadamo da će devojke biti na okupu i onda kada budu usledili mnogo jači i ozbiljniji mečevi.

Pokazale su da imaju kvalitet i snagu da ponove 2012. godinu, kada su igrale s Češkom u finalu Svetskog ekipnog prvenstva (kako fed-kup mnogi nazivaju), jer uz svetske veličine Ivanovićevu i Jankovićevu, Srbija lagano dobija i neke nove, buduće zvezde, što nagoveštavju da će postati Aleksandra Krunić i Ivana Jorović.

Autor: Dnevnik