Početna Sport Novi podvig stonotenisera sa invaliditetom

Novi podvig stonotenisera sa invaliditetom

0

maticeva, palikuca, periceva, perlic i popadiceva

Stonoteniska reprezentacija Srbije u konkurenciji osoba sa invaliditetom, zabeležila je još jedan vrhunski rezultat. Na Svetskom kupu u Bratislavi, naša paraolimpijke, Borislava Perić – Ranković i Nada Matić, osvojile su zlatnu i srebrnu medalju. članice novosadskog Spin-a, odigrale su još jedno međusobno finale na važnom takmičenju u kojem je pobedila Perićeva i tako se revanširala Matićevoj za prošlonedeljni poraz u finalu Svetskog kupa u Sloveniji, kada su takođe naše uzdanice “podelile” tron.

Perićeva je u polufinale ušla kao prvoplsirana u Prvoj grupi u kojoj je sve mečeve dobila a za ulazak u finale nadigrala je Engleskinju Gil Oj, maksimalnim rezultatom. Matićeva je do polufinala stigla kao najbolja, takođe bez poraza u trećoj grupi da bi do fiala stigla trijumfom nad Nemicom Sandrom Mikolašek 3:1.

Mitar Palikuća, takođe naš paraolimpijac, bio je najbolji u svojoj grupi, ali je u četvrtini finala izgubio od Španca Bakali Talibija 2:3.

Naši majstori celoluidne loptice su pre desetak dana na Svetskom kupu u Laškom, najjačem takmičenju pred Paraolimpijske igre u Riju, osvajili tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji i jednu u ekipnoj. Zlato je osvojila Nada Matić a srebro Borislava Perić- Ranković i Mitar Palikuća. Ženski tim, Perić-Matić, osvojio je srebrnu medalju.

Na tom turniru u Sloveniji su učestvovali najbolji igrači sveta, koji će u septembru nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Privatna arhiva