Početna Sport Novi remi “Vojvodine”: Čačani uzeli bod Novosađanima

Novi remi “Vojvodine”: Čačani uzeli bod Novosađanima

0

stadion Vojvodine iz vazduha - Copy

Fudbaleri “Vojvodine” i čančanskog “Borca” remizirali su 1:1 (1:0) u Novom Sadu u prvoj utakmici 26. kola Superlige Srbije.

“Vojvodini” je bila nadomak trijumfa, ali su Čačani u sudijskoj nadoknadi vremena posle kornera s desne strane stigli do izjednačenja i veoma bitnog boda u borbi za plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Novosađani su poveli u 71. minutu, a strelac je bio Dejan Meleg iz slobodnog udarca sa oko 25 metara desno iskosa. On je iz prekida pokušao da pronađe svog saigrača u šesnaestercu, ali niko nije zakačio loptu, pa je ona nastavila prvobitnom putanjom i prevarila golmana “Borca” Vladimir Bajić.

Sve do same završnice delovalo je da će Vojvodina osvojiti sva tri boda, ali je “Borac” u prvom minutu sudijske nadokande vremena stigao do izjednačenja. Darko Zorić izveo je korner sa desne strane, a Mustafa Bangura je bio najviši u skoku, da bi potom zakačila defanzivca Dušana Mićića i prevarila Nikolu Perića.

Mićić je u nastavku susreta dobio i direktan crveni karton, pošto je prilikom jednog prekida odgurnuo Srđana Vujakliju u predelu vrata.

“Borac” je posle ovog remija ostao na drugom mestu sa 43 boda, dok je “Vojvodina” nakon petog uzastopnog remija na četvrtom mestu sa 39.

Trener “Vojvodine” Nenad Lalatović bio je razočaran posle utakmice, pošto je njegova ekipa primila gol u sudijskoj nadoknadi vremena.

Prosto neverovatno, najniži igrač, od metar i 50 centimetara nam u 92. minutu da gol glavom… To je nedopustivo, sramota. Kada primimo takav gol nismo ni zaslužili da pobedimo. ‘Borac’ je ovde došao, borio se, izborio bod i čestitam im na tome – rekao je Lalatović za televiziju “Arenasport”.

Šef stručnog štaba “Borca” Ljubiša Stamenković kazao je da je njegova ekipa protiv “Vojvodine” pokazala da vredi.

Mislim da su obe ekipe zasluženo u vrhu tabele, a to su i pokazale danas. Utakmica je bila iznad proseka naše lige… Bio je visok tempo. U drugo poluvreme su obe ekipe ušle s željom da pobede. Mislim da smo kontrolisali igru tada bili, imali dve šanse, nismo ih iskoristili, pa je stigla kazna za to. Ipak, moji igrači pokazali su veliko srce u poslednjih 15 minuta, borili su se i lopta nas je na kraju nagradila za to. Pokazali smo da vredimo. Ovo nije poslednja epizoda ‘Borca’ – rekao je Stamenković.

Izvor: Beta
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications