Početna Gradske teme Deca kreću u novi karlovački vrtić u maju

Deca kreću u novi karlovački vrtić u maju

0

kindergarten-504672_1280

Novoizgrađeni vrtić u Sremskim Karlovcima biće otvoren u maju, potvrdio je predsednik te opštine Milenko Filipović, dodajući da je to rezultat dogovora s rukovodstvom Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo”.

On je napomenuo da će pre zvaničnog otvaranja i početka rada taj objekat biti građanima Sremskih Karlovaca na raspolaganju za razgledanje, da bi se uverili u njegove karakteristike i sve kvalitete.

Predvideli smo da 24. marta između 12 i 18 časova uz prikladan program otvorimo vrata vrtića Karlovčanima da ga pogledaju. To je velika investicija i mislim da ljudi i ne znaju kako sve to izgleda i šta znači za mesto dok ne vide – rekao je on.

Po njegovim rečima, objekat je građen kao energetski efikasna zgrada, što mu je, osim kvadrature, dodatni kvalitet.

Indirektna korist koju su Karlovci gradnjom vrtića dobili je u tome što su stanovnici ulice Vorosovo dobili kanalizaciju koja je izgrađena za potrebe vrtića, kao i novu vodovodnu mrežu i saobraćajnicu s pešačkom i biciklističkom stazom koja se proteže pored objekta. Preseljenjem dece u taj vrtić, opštini na raspolaganju ostaje sadašnji, koji se može upotrebiti u neke druge svrhe. Plan je da se u narednom periodu produži put koji vodi prema Stražilovu i da napravimo most koji će omogućiti saobraćajnu komunikaciju prema Ešikovcu i Belilu, čime će sam objekat postati znatno dostupniji svim građanima i deci koja žive s druge strane potoka – kaže Filipović.

Cela investicija izgradnje i opremanja vrtića koštala je oko milion i po evra. Gradnja vrtića na Dudari počela je sredinom 2012. godine. Novi vrtić ima ukupno 2.000 kvadratnih metara prostora, od čega će u prvo vreme biti u upotrebi oko 1.700 kvadrata. Moći će da primi blizu 300 dece i imaće 14 radnih soba. Izgradnju su finansirali u većoj meri Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine i sremskokarlovačka opština.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija / Pixabay.com