Početna Sport Novi Sad dobija novi stadion na mestu „Karađorđa“?

Novi Sad dobija novi stadion na mestu „Karađorđa“?

0

Novi Sad bi, uz podršku Republike Srbije, u dogledno vreme trebalo da dobije novi fudbalski stadion, koji će biti izgrađen po najvišim evropskim i svetskim standardima, na lokaciji postojećeg „Karađorđa“.

To je novinarima, uoči Svečane sednice Skupštine grada, nedavno izjavio gradonačelnik Miloš Vučević napominjući da je tim povodom bio održan sastanak sa predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja. Prema njegovim rečima, možda će biti jeftinija izgradnja kompletno novog stadiona na istoj lokaciji, nego rekonstrukcija postojećeg, ali će o tome svoje mišljenje dati struka.

– Mislim da će to biti lepa vest za ljubitelje sporta. Želimo da obezbedimo projekat i novac za izgradnju novog stadiona na istoj lokaciji, modernog sportskog objekta kakav Novi Sad zaslužuje – istakao je Vučević.

Novi „Karađorđe“, kako je dodao Vučević, bio bi građen po sistemu „projektovanje i izvođenje”, kao klasičan natkriveni fudbalski stadion, po strogim standardima UEFA i FIFA.U okviru novog sportskog objekta biće i odgovarajući parking prostor.

– Videćemo kakvi su predračuni i koliko će iznositi takva investicija. Sad je na projektantima da pokažu šta je realno i da se, prema ekonomskim mogućnostima, opredelimo za najbolju soluciju – kazao je Vučević i napomenuo da će se, najverovatnije, ići na izgradnju isključivo fudbalskog stadiona bez atletske staze, imajući u vidu to, da je u toku projektovanje Atletskog centra u naselju Jugovićevo, koji će imati i atletsku stazu.

Izvor: Večernje novosti
Foto: Printscreen/YouTube