Početna Sport Novi Sad – svetski epicentar basketa 3 na 3

Novi Sad – svetski epicentar basketa 3 na 3

0

Upriličen je svečani prijem u Gradskoj kući u Novom Sadu za srpske basketaše koji su osvojili titulu prvaka sveta četvrti put u poslednjih pet godina.

Reprezentacija u sastavu Dušan Bulut, Marko Savić, Dejan Majstorović i Stefan Stojačić u finalu prvenstva u Manili nadigrala je Holandiju rezultatom 16:12, i time je nastavila da drži primat u svetskom basketu već pet godina. Igrači su u pratnji trenera Danila Lukića došli u Gradsku kuću gde ih je pozdravio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom.

Igrač Marko Savić je istakao da je ove godine došlo do organizacione izmene u selekciji igrača koji su nastupali na Filipinima, jer je Košarkaški savez Srbije odlučio da se pravi selekcija reprezentacije, tako da je postojala izmena, kada je na mesto Marka Ždera iz kluba “Novi Sad” u reprezentaciju došao Stefan Stojačić iz kluba “Liman”.

Sledeće nedelje idemo na kvalifikacije u Konstancu da obezbedimo jedno od prva četiri mesta i nadamo se da ćemo u septembru otići u Rumuniju da probamo da osvojimo evropsko zlato po prvi put, jer nam je do sada stalno izmicalo”, rekao je Marko Savić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao da je posebna je čast za Novi Sad što su svi reprezentativci iz ovog grada.

Ponosni smo na celu ekipu, a posebno na činjenicu da imamo čak dve prvoplasirane klupske ekipe na svetskom nivou iz našeg grada, dakle “Novi Sad” i “Liman”, dok je četvrti na tabeli bio ‘Zemun’, što znači da Srbija apsolutno dominira u basketu 3 na 3. Očekujemo od ovih sjajnih ljudi i vrhunskih sportista dobre rezultate i na Olimpijadi, a mi ćemo se truditi da pomognemo našim reperezentativcima i klubovima da imaju što bolje uslove za trening. Preko Gradske uprave za sport i omladinu ćemo u budućem periodu povećati izdvajanja za ovaj sport, i napravićemo novi teren na otvorenom iza ‘Doma A’ na Limanu”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević čestitavši na uspehu sportistima i Košarkaškom savezu Srbije.

Selektor reprezentacije Goran Vojkić se odlučio da na planetarno takmičenje povede četvoricu igrača, koji su ujedno i prva četvorica igrača na FIBA rang listi igrača. Tako je muška seniorska 3 na 3 reprezentacija Srbije od 8. do 12. juna u Manili odbranila titulu osvojenu prošle godine u francuskom gradu Nantu. Svetsko prvenstvo u basketu odigrano je u “Filipini Areni”, koja je trenutno najveći sportski objekat zatvorenog tipa, kapaciteta 55.000 mesta.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Grad Novi Sad