Početna Sport Novica Maksimović: “Vojvodina” ima kvalitet da prekine “Zvezdin” pobednički niz

Novica Maksimović: “Vojvodina” ima kvalitet da prekine “Zvezdin” pobednički niz

0

nikola-maksimovic,-fk-vojvodina_660x330

U subotu se na novosadskom stadionu “Karađorđe” igra derbi 28. kola fudbalske Superlige Srbije, u kojem će snage odmeriti “Vojvodina” i “Crvena zvezda”. Utakmica počinje u subotu od 18 časova.

Okršaji dve crveno-bele ekipe – novosadske i beogradske – po pravilu bude veliko interesovanje u najvećem vojvođanskom gradu i okolini, pa se očekuje da tribine budu ispunjene ljubiteljima fudbala, odnosno navijačima dva popularna kluba. Uloga favorita je u rukama Beograđana, iza kojih se nalazi fenomenalna serija od 24 uzastopne pobede, a trener Nenad Lalatović i njegovi učenici žele da prekinu taj niz i upišu za njih tri velika boda na svoj saldo.

Juče je ekipa “Vojvodine” u popodnevnim satima odradila trening na stadionu “Karađorđe”, kako bi se igrači što bolje privikli na uslove za igru koji ih sutra očekuju. Atmosfera među igračima je na visokom nivou, svi s nestrpljenjem iščekuju početak utakmice, ali se nadaju i tome da će imati i te kako značajnu podršku navijača.

Već pune tri nedelje, praktično od utakmice s ‘Borcem’, nismo izlazili na travnjak našeg stadiona i zbog toga je trener Lalatović odlučio da odradimo juče trening na njemu. Iskoristili smo protekle dve nedelje kako bismo, po meni, odlično trenirali i spremni dočekali sutrašnju utakmicu sa ‘Zvezdom’, od koje puno očekujemo, ali i finiš prvog dela takmičenja. Mislim da možemo da prekinemo sjajan niz rivala i da smo baš mi ekipa koja ima znanje i kvalitet da savlada rivala iz Beograda – objasnio je vezni igrač Novosađana Novica Maksimović.

“Vojvodina” očekuje punu podršku svojih navijača s tribina.

– Zna se da će istočna tribina biti ispunjena navijačima ‘Zvezde’, a priželjkujemo svi da na Zapadu i Severu bude puno navijača našeg kluba koji će biti uz nas. Zajedničkim snagama možemo da stignemo do ispunjenja cilja koji imamo pred sobom.

Mnogi kažu da će bitka na sredini terena biti jedan od presudnih faktora u ovoj utakmici.

– Zvezda ima odličan vezni red, možda i najbolji u našoj ligi, ali sam ubeđen da možemo da se nosimo s Le Talekom, Donaldom i Plavšićem ili Babunskim. Potrebno će biti da budemo energični i agresivni i da sprečimo rivala da dominira. Imamo načina da to uradimo i verujem u naše sposobnosti da na terenu to i dokažemo. U svakom slučaju, još jednom pozivam navijače ‘Vojvodine’ da dođu sutra na stadion, a mi ćemo se potruditi da im se odužimo maksimalnim zalaganjem, velikom borbenošću i požrtvovanom igrom.

Izvor: RTV
Foto: FK Vojvodina