Početna Sport Novosađani bolji od Nišlija u odbojkaškom derbiju

Novosađani bolji od Nišlija u odbojkaškom derbiju

0

U derbiju drugog kola mini lige za prvaka odbojkaši Vojvodine, savladali su ekipu Niša sa 3:2. Važnost derbija u kojem su se sastale dve vodeće ekipe, uticao je na igrače Vojvodine i Niša da se novosadskoj publici ne prikažu u pravom svetlu.

Viđeno je mnogo servis grešaka na obe strane, a gosti su bolje iskoristili periode dobre igre i osvojili prvi set sa 25:19.

No, igrači aktuelnog šampiona u drugom setu popravljaju servis, a odličnim blokom gostima prepuštaju 18 poena za izjednačenje.

I u trećem setu viđena je slična slika na terenu, a gosti su stigli do 19 poena.

Vojvodina je došla nadomak trijumfa, pošto je u četvrtom periodu igre povela sa 15:9. Nišlije predvođene Kejtom i Stojkovićem kreću na sve ili ništa, Novosađanima popušta prijem servisa u finišu seta za konačnih 25:21, pa je pobednika derbija odlučio taj-brejk.

U odlučujućem periodu igre nije bilo puno neizvesnosti.

Vojvodina je preko Blagojevića stekla nekoliko poena prednosti koje je rutinskom igrom u završnici susreta sačuvala za drugu pobedu u mini ligi i sigurno vođstvo na tabeli.

U drugom meču dana, Spartak je u Subotici pobedio Partizan 3:0. Upravo će se “crno-beli” i Vojvodina sastati u nedelju, u borbi za trofej kupa Srbije. Meč se igra u Ubu.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay