Početna Sport Novosađani nastavili dominaciju pobedom na svom terenu

Novosađani nastavili dominaciju pobedom na svom terenu

0

IMG_3503

Novi Sad je proteklog vikenda drmala basketаška groznica, Štrand je ugostio veliki broj navijača i ekipa na turniru 3×3 Novi Sad Streetball, pod pokroviteljstvom tima Novi Sad Al Wahda.

Najbolji basketaški tim sveta upriličio je svojim sugrađanima jedinstveni događaj u pauzi između velikih turnira, pa su Novosađani imali priliku da na delu vide najatraktivnije poteze Dušana Domovića Buluta, Marka Savića, Marka Ždera i Dejana Majstorovića.

Odziv je bio fenomenalan, sve je bilo krcato i pored samih tribina nije bilo mesta za prolaz, što je novi pokazatelj kako sve vodi ka tome da se 3×3 potpuno etablira i afirmiše kao sport, o čemu inače svedoče i najave o uključivanju u olimpijsku porodicu. Već od 16 časova, počelo je zagrevanje za takmičenje šutiranjem trojki u U15 konkurenciji, u kom je pobedio Vukman Protić, dok su u 3×3 turniru domaćini odneli trijumf, savladavši Olimp Beograd u finalu sa 21:15

“U organizacionom smislu, iz godine u godinu turnir na Štrandu dobija na kvalitetu, ovo je već peta godina u nizu kako se organizuje, po reakcijama gledalaca, bio je najlepši do sada. Momci iz Dnevnjaka, Miloš Milaković i Mihajlo Radivojević, potrudili su se vođenjem programa da nikome ne bude dosadno u pauzama, a tu je bio još nastup repera Gazde Paje pred finale, pa je sve bilo u duhu basketaške kulture”, kaže Marko Ždero.

Autor: Ljiljana Kozarev
Foto: Aleksandar Kamasi