Početna Sport Novosađani spremni: Abu Dabi odlična baza za napad na novu titulu

Novosađani spremni: Abu Dabi odlična baza za napad na novu titulu

0

basketasi1

Pobede se ređaju, apetiti se ne smanjuju. Najbolji basketaši sveta, momci iz ekipe Novi Sad Al Wahda 3×3, napašće zato titulu i na Challengeru u Abu Dabiju 24. i 25. juna.

Posle titule u Segedinu i na Quest Eventu u Abu Dabiju prošlog vikenda, pobedom nad UAE All Stars (21-6), Novosađani će imati priliku da potvrde odličnu formu posle nedelje koja je poslužila za zagrevanje.

basketasi

“Abu Dabi pruža mnogo toga u vidu nekih mini priprema. Na raspolaganju su nam profesionalni teren kakvog nema u Srbiji, zatim teretana i bazen, svi uslovi za oporavak su takođe na visokom nivou. Trenutno je samo vreme Ramazana, pa su sve obaveze pomerene kada padne mrak. I naš turnir se igra na sajmu sporta, pa smo u pauzi imali priliku da igramo i fudbal sa decom, oprobamo se i u drugim stvarima”, kaže kapiten tima Dušan Domović Bulut.

basketasi2

Uz njega, Marka Ždera i Dejana Majstorovićaje Bojan Davidovac, koji odlično menja povređenog Marka Savića.

“Dosta sve dobro ide sa njim, jer je veoma talentovan igrač, znamo se uostalom od pre. Samo do sada nismo imali slučaj da igramo protiv ovakve konkurencije, kakva nas čeka u petak i subotu. Ovo je najozbiljniji test do sada, ali prethodna iskustva iz Abu Dabija su nam odlična. Ovde cene naš profesionalnost i rad koji ulažemo, a mi ćemo kao i uvek ići na prvo mesto, da uzmemo i novčanu nagradu. Ipak, od ovoga mi živimo”, poručio je Bulut.

Veliki konkurenti će biti UAE All Stars koju predvodi bivši NBA igrač Donte Grin, zatim Manila na čelu sa Paulom Hubaldeom i Ričom Alvarezom. Dva najbolja tima plasiraće se na Fiba World Tour Masters u Japanu, odakle će se tražiti put do finala World Toura u Abu Dabiju (28-29. oktobar).

Autor: Ljiljana Kozarev