Početna Sport Novosađanima tri zlata na startu Kupa Srbije u streljaštvu

Novosađanima tri zlata na startu Kupa Srbije u streljaštvu

0

Olimpijci iz Tokija, Milenko Sebić i Sanja Vukašinović, osvojili su zlatne medalje u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava u prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije u Novom Sadu.

Finala su održana po pravilima koja će se od sledećeg Svetskog kupa primenjivati na međunarodnim takmičenjima i nije bilo mečeva za zlato.

Osvajač bronze iz Tokija 2021, Milenko Sebić, član “Novog Sada 1790”, u finalu je ubedljivo trijumfovao ispred mladih takmičara Alekse Rakonjca (“Pančevo 1813”) i Đorđa Savića (“Oko sokolovo”).

Sebićeva klupska drugarica Sanja Vukašinović je iza sebe ostavila olimpijsku vicešampionku iz Londona 2012. Ivanu Anđušić Maksimović (“Akademija Maksimović”) i Anju Knežević (“Novi Beograd-Ušće”), pobednicu u juniorskoj konkurenciji.

Izuzetno uspešnom danu za strelce “Novog Sada 1790” doprineo je i predstavnik nove generacije kluba Petar Erdei, pobednik u juniorskoj konkurenciji.

U takmičenju sport pištoljem za žene, juniorka “Bora 030” Melani Đorđević je nadmašila seniorku Jovanu Todorović (“Novi Beograd-Ušće”), dok je Marko Ninković (“Pančevo 1813”) bio ubedljivo najbolji junior.

Pištoljem središnjeg paljenja trijumfvao je Srđan Milović (“Univerzal M”), a standardnim pištoljem najbolji je bio Davor Petrović (“Barajevo”).

Izvor: 021.rs
Foto: Streljački savez Srbije