Početna Sport Novosađanin Dušan Domović Bulut na Fightball turniru u Njujorku

Novosađanin Dušan Domović Bulut na Fightball turniru u Njujorku

0

IMG_3177

Najbolji 3×3 igrač na svetu, Novosađanin Dušan Domović Bulut učestvovaće na najnapetijem basketaškom turniru na svetu Fightball, koji će se održati od 1. do 3. marta u Njujorku.

Fightball je karakterističan po tome što igru 1×1 sa uličnih terena seli u arenu obasjanu reflektorima, a atmosfera, uzbuđenje, napetost i težina turnira više podsećaju na bokserski meč.

Priliku da pokažu sve svoje veštine, izdržljivost, snagu i strast pod košem, dobilo je 16 basketaša, a među njima je i Bulut koji je jedini učesnik iz Evrope.

IMG_3237On već duže vreme suvereno vlada tronom FIBA 3×3 pojedinačne rang liste, a sa svojim timom Novi Sad Al Wahda osvojio je gotovo sve što se osvojiti može.

Osim toga, Bulut je predstavljao Srbiju na prestižnom 1×1 turniru Red Bull King of the Rock na Alkatrazu. Dušanov “killer instinct”, zadaje glavobolju njegovim protivnicima i čini ga nezaustavljivim na terenu pa nije čudo što se našao u ovom odabranom društvu za Fightball.

Fightball će imati dva kvalifikaciona turnira iz kojih će osam najboljih i najjačih basketaša odmeriti snage u finalnom turniru, a novčana nagrada za onog koji ostane neporažen pod košem biće 100.000 dolara.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Privatna arhiva / Promo