Početna Sport Novosađanka Milica Gardašević juniorska prvakinja Evrope u skoku u dalj

Novosađanka Milica Gardašević juniorska prvakinja Evrope u skoku u dalj

0

Mlada Novosađanka, skakačica udalj Milica Gardašević, pobedila je na Prvenstvu Evrope za starije juniore u italijanskom gradu Grosetu i osvojila zlatnu medalju.

Ona je do sjajnog ostvarenja stigla skokom iz treće serije, koji je iznosio 6.46 metara i tako postala juniorska šampionka Evrope.

Učenica trenera Marka Milinkova samo dan ranije imala je fantastičan skok u kvalifikacijama, kada je zabeležila daljinu od čak 6,62 metara. Nažalost, u finalu nije uspela da ponovi taj rezultat, ali je uprkos tome opravdala ulogu favorita. Ona je jedina srpska atletičarka koja je osvojila medalju na ovom prvenstvu i to onu najsjajniju. Rekord u ovoj discplini i dalje ostaje u vlasništvu Ivane Španović, s rezultatom od 6,71 metara. Drugo mesto zauzela je takmičarka iz Nemačke Kristi Tabea, sa preskočenih 6.41 metara, a treće mesto pripalo je Šveđanki Karlen Kaiza sa rezultatom 6.32 metara.

Milica je u finalu ostvarila četiri uspešna skoka i imala dva prestupa. Krenula je s preskočenih 6,19 metara, a onda ređala daljine 6,43, 6,46 i 6,26 metara, da bi prestupila u petoj i šestoj seriji.

Zaista ne znam šta bih rekla u ovom trenutku, osim da sam presrećna zbog osvajanja prvog mesta. Zahvalila bih se svima na podršci. Atmosfera na stadionu je bila divna, publika sjajna i bilo je ovo jedno veliko iskustvo za mene“, rekla je evropska šampionka iz Novog Sada Milica Gardašević.

Izvor: Dnevnik

Foto: Privatna arhiva