Početna Sport Novosađanka nominovana za najbolju stonoteniserku sveta

Novosađanka nominovana za najbolju stonoteniserku sveta

0

borislava

Novosađanka Borislava Perić-Ranković, reprezentativka Srbije, nominovana je za najbolju stonoteniserku sveta za ovu godinu, u kategoriji sportista sa invaliditetom. To je prvi put da je neko od naših paraolimpijaca i stonotenisera ušao u najuži izbor za najboljeg na planeti.

U konkurenciji sa Borislavom, koja je prva na svetskoj rang-listi su Brazilka Alesandra Bruna Kosta i Kineskinja Jang Kijan, a svečano proglašenje održaće se u Lisabonu u sredu, 9. decembra.

Iznenadio me je poziv i mnogo mi znači što je Svetska stonoteniska federacija prepoznala moje uspehe ove i prethodnih godina. Nisam očekivala, ni sanjala, a preporučili su me ovogodišnji rezultati, evropsko zlato u pojedinačnoj, srebro u ekipnoj konkurenciji i tri osvojena Svetska kupa. Neizvesno je koja će od nas tri biti proglašena najboljom u apsolutnoj kategoriji, a za mene je sama nominacija velika stvar“, kaže Borilsava.
Selektor reprezentacije Zlatko Kesler kaže da je veliki uspeh činjenica da je Borislava prvi paraolimpijac iz Srbije nominovan za prestižnu nagradu i da će biti podstrek za ostale paraolimpijce.

Autor i foto: 021.rs